Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, participă vineri, la Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de speaker, la Conferințele BookLand Evolution. Timp de cinci zile, la Timișoara, tinerii prezenți la aceste conferințe au ocazia să intâlnească oameni de la care au ce învăța, oameni cu reușite și experiențe de împărtășit, oameni care inspiră și motivează.

Din 2011, BookLand Evolution merge din oraș în oraș, poposind în cele mai mari spații culturale, oferindu-le oportunitatea elevilor claselor IX-XII, dar și studenților, de a întâlni invitati renumiți (oamenide afaceri, actori, scriitori, artiști, sportivi, doctori, etc.), care și-au dezvăluit experiența de viața și felul în care au ajuns sa fie printre cei mai buni.

Implicată, un model de viață și combativitate pentru mulți dintre tineri și nu numai, cu o experiență de viață și cu reușite profesionale de excepție, Maria Grapini nu putea lipsi, dintre speakeri prezenți, la acest eveniment. Mai ales că tinerii, viitorul acestora, reprezintă o prioritate absolută pentru europarlamentarul PPU-sl.

„Cum ar fi să primeşti nemijlocit sfatul unui om de succes, pe care să-l admiri, dar pe care nu ai avut încă şansa să-l întâlneşti faţă în faţă?” – a fost întrebarea pe care organizatorii le-au adresat-o elevilor şi studenţilor timișoreni. În consecință, 15 personalități au venit, la Universitatea de Vest, să-i inspire pe tineri în alegerile personale și profesionale și să le premieze interactivitatea.

Astfel că, în perioada 21-25 mai, studenții și elevii timișoreni i-au putut asculta, la Universitatea de Vest din Timisoara (Bv. Vasile Pârvan nr. 4) pe speakerii celei de-a cincea ediție a conferințelor BookLand Evolution. Alături de  Maria Grapini Europarlamentar (care va vorbi vineri!) printre speakeri îi putem menționa pe Luca Dezmir, Magicianul Lorenzo Cristian, Aurel Rusu Urri, Bogdan Tataru, Gilea Claudiu Calin, Razvan Curcubata, Daniela Stuparu, Tatjana Magdin, Dr. Lia Lucia Epure, Călin Iepure, Claudia Ieremia, Adrian Badescu, Dr. Dr. Ursula Sandner, și Gabriel Vartopeanu. Moderatorul acestei editii este Andreea Sabadus.