An de an, în preajma Crăciunului, europarlamentarul Maria Grapini, oferă colegilor săi umaniști din Timiș o petrecere frumoasă, presărată cu surprize, ca recunoaștere a valorii echipei, a muncii desfășurate sub semnul lui „împreună”, dar și ca mulțumire pentru orele, zilele și lunile petrecute în activitatea deloc ușoară a unui partid. Maria Grapini are întotdeauna alături și mass media, cu care are un parteneriat serios și important.

Duminică, 16 decembrie, la Timișoara, europarlamentarul s-a reunit, din nou, cu umaniștii din oraș și județ în cadrul evenimentului de Crăciun, care a debutat cu intonarea imnului de stat dar și cu un moment de reculegere în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989.

Maria Grapini a oferit presei prezente detalii despre recenta întâlnire politică de la Alba Iulia, la care au fost prezenți umaniști din mai multe județe ale Ardealului, profesorul Dan Voiculescu, lideri PUR de la București. În condițiile în care primirea a fost, așa cum a declarat Grapini, una caldă și sinceră, pentru că la conferința de presă de  la Alba Iulia au venit numeroși oameni, nemembri de partid, pentru a sta pur și simplu de vorbă cu cel mai activ europarlamentar român, misiunea umanistă are toate șansele să fie una de succes.

„A fost impresionant! Mi s-a spus să nu mă las, să nu ne lăsăm noi, umaniștii, pentru că e nevoie de mișcarea noastră! Încurajările au fost de mare impact, noi fiind deciși oricum să luptăm în continuare pentru, spre exemplu, o lege a pensiilor corectă, pentru o educație solidă  în școli împotriva consumului de droguri, pentru o susținere puternică a IMM-urilor, pentru impozitare graduală, pentru infrastructura aflată în criză majoră, pentru atragerea de fonduri europene, pentru întoarcerea semenilor noștri din străinătate acasă, dar și împotriva abuzurilor statului asupra cetățeanului! PUR pregătește un pachet solid de propuneri legislative, pe care le va înainta reprezentanților din Parlament, pentru că umaniștii sunt oameni cu principii și imensă dragoste de țară! Vom porni și o caravană umanistă națională, ne vom întâlni cu oameni din toate județele, vom sta de vorbă și vom încerca să urnim lucrurile. Să nu uităm că Revoluția ne-a dat libertatea de a decide! De noi depinde ca, până în 2020, să fie vizibile Demnitatea, Onoarea și Curajul!„ a spus, la Timișoara, umanista Maria Grapini.

Petrecerea de Crăciun a continuat cu un șir de surprize ale Mariei Grapini, puse în practică împreună cu tineretul umanist, premii și diplome pentru ziariștii care au reflectat activitatea sa din Parlamentul European, concurs de dans și multă veselie.

Surprizele i s-au întors pe loc Mariei Grapini, pentru că din sala alăturată au venit s-o felicite oameni care au auzit că se află în aceeași locație cu europarlamentarul umanist, ba chiar s-o danseze și să facă poze.

„Vă iubesc pentru că țineți cu țara!  Avem nevoie de oameni ca dumneavoastră!”, a spus, tare și apăsat, în microfon, o timișoreancă.

Maria Grapini s-a prins în horă și cu umaniștii, dar și cu invitații din sala vecină, astfel că petrecerea de final de an de la Timișoara a fost, fără doar și poate, una aparte, specială, extraordinară.

“Vă doresc un Crăciun fericit și un An Nou plin de bucurii, sănătate și realizări! Haideți să revenim la omenie, să punem oameni potriviți în locuri potrivite, pentru a nu fi împinși vreodată să spunem că jertfa eroilor Revoluției de la Timișoara a fost inutilă!”, a conchis Maria Grapini.