[fusion_text]

Timp de două zile, în 6 și 7 mai, Timișoara este gazda Forumului Vocațional al Districtului România – Republica Moldova, sub patronajul Fundației Rotary Internațional. Temele propuse și susținute de rotarieni vizează provocările actuale economice, sociale și morale, perspectivele unei vieți mai bune, soluții pentru asemenea deziderate nobile.

Europarlamentarul Maria Grapini, rotarian de foarte mulți ani și fost președinte al Clubului Rotary Ripensis, a avut, sâmbătă, o prezentare calată pe nevoia de umanism și solidaritate, elemente cheie pentru o bunăstare socială și morală. Tema europarlamentarului s-a numit Umanism si solidaritate din perspectiva europeană. Grapini a decis să-și atragă asistența numeroasă cu un citat din comisarul european Pierre Moscovici, care nu mai are nevoie de interpretări: Să fii european înseamnă să fii umanist!

“În viziunea mea, umanismul si solidaritatea mențin pacea, dezvoltă națiuni, contribuie la coeziune socială. Umanismul si solidaritatea sunt două caracteristici care nu trebuie să lipsească din nicio societate, organizație sau familie. Doar prin umanism si solidaritate putem să dezvoltăm națiunile si să menținem pacea. Sunt de acord cu gândirea unei foste ambasadoare a Statelor Unite la ONU, conform căreia solidaritatea este mișcarea care a întors direcția istoriei!“, a declarat Maria Grapini.

Prezentarea europarlamentarului a mai cuprins informații despre instrumentele de solidaritate europene, cum ar fi programele UE, Fondul European de Solidaritate, Corpul European de Solidaritate sau Voluntarii Europeni pentru Ajutor.

[/fusion_text]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *