Săptămâna viitoare, miercuri, 27 septembrie, la invitația Intergrupului pentru IMM-uri din Parlamentul European, în forul european va avea loc un eveniment important, găzduit de către vicepreședintele Intergrupului, românca Maria Grapini și-anume un mic dejun de lucru, pe tema “Stimularea IMM-urilor prin scutirea de Certificatul Suplimentar de Protecție (SPC)”.

Acțiunea, găzduită și condusă de către europarlamentarul PPU-sl, este organizată împreună cu Asociația Medicines for Europe, cu participarea directorului general DG GROW al Comisiei Europene, Lowri Evans și a directorului general al Asociației Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Micul dejun de lucru va dezbate problematica certificatului suplimentar de protecție pentru medicamente și produse de uz fitosanitar, în contextul discuțiilor numeroase pe tema stimulării IMM-urilor, prin scutirea de SPC.

Subiectul este, în opinia umanistei Maria Grapini, crucial pentru stimularea creșterii întreprinderilor europene mici și mijlocii, iar exonerarea de fabricație a SPC ar reprezenta un instrument important pentru a remedia efectele secundare nedorite.

La dezbaterile din PE vor fi prezente asociații care sunt pro, dar și cele care sunt contra SPC.

“În acest fel, se va permite industriei medicamentelor să înceapă producția în UE în perioada de protecție suplimentară acordată de SPC produselor originare, pentru a se exporta pe piețele neprotejate. Prin intermediul exonerării, legislația europeană va stimula ocuparea forței de muncă, investițiile în cercetare, creșterea economică, competitivitatea europeană la nivel mondial și va sprijini IMM-urile, fără a schimba echilibrul european actual. Am dorit să asigur un cadru echilibrat dezbaterii, prin prezența ambelor opinii privitoare la SPC, pentru a găsi soluțiile optime de susținere a IMM-urilor din domeniu, fără a afecta, evident, consumatorii!”, a declarat vicepreședintele Intergrupului pentru IMM-uri, Maria Grapini.