[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Vineri, 25 mai, de la ora 11.00, prestigiosul post de radio francez, Radio France International (RFI), va realiza o emisiune live inedită, cu europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, aflată în dialog cu elevi ai Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara.

RFI Romania este un post de radio care desfășoară un proiect al Biroului de Informare al Parlamentului European cu privire la informarea elevilor despre activitatea europarlamentarilor. Unii dintre elevii participanți la emisiunea de vineri tocmai s-au întors din stagii Erasmus, sunt foarte bine pregătiți în domeniul tehnic și au multe de povestit, dar și de aflat.

Tema emisiunii este una provocatoare: Inteligența artificială, aliat sau inamic? RFI a optat pentru ea în condițiile în care mulți dintre elevi țintesc spre automatizare, alții  spre posturi de lucrători comerciali (au și burse din partea supermarketurilor), tema putând fi abordată din mai numeroase unghiuri. Vor mai fi și tineri care se specializează în turism – selectare de oferte, prezentare de oferte – locuri în care automatizarea își face simțită prezența, demult.

Umanista Maria Grapini va încerca să lămurească dilema ridicată de RFI, și-anume dacă ar trebui să ne temem de roboți, de faptul că automatizarea ne răpește locurile de muncă, dar va vorbi și despre meseriile, specializările sau calitățile pe care ar trebui să se concentreze viitorii adulți responsabili, acum încă elevi de liceu, pentru a-și croi un start frumos în viață.

RFI a optat pentru europarlamentarul PPU-sl, dată fiind expertiza pe care aceasta o are în domeniul afacerilor reușite din România.

Emisiunea de radio se va realiza, vineri, dintr-o sală a Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara și va fi transmisă live pe pagina de facebook a RFI România. Ulterior, un rezumat de 30 de minute va apărea în emisiunea postului, numită “Tânăr în Europa”, emisiune care va fi postată ulterior și pe site-ul oficial RFI.

“Ideea RFI, de a pune, față în față, europarlamentari și tineri liceeni, este una generoasă și salutară. Mă onorează această invitație și abia aștept să stau de vorbă, din nou, cu tinerii Timișoarei!”, a declarat Maria Grapini.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *