Vineri, 15 martie, europarlamentarul român, Maria Grapini, se va afla într-o vizită la Chișinău, Republica Moldova, la invitația președintei Asociației Patronale din Industria Ușoară din Republica Moldova, fost ministru al Industriei, Alexandra Can.

Maria Grapini va fi însoțită la Chișinău de o delegație de 23 de doamne, membre ale Asociației Femeilor de Afaceri din România.

Europarlamentarul român va avea întâlniri și vizite la câteva companii, în scopul dezvoltării relațiilor comerciale între România și Moldova. De altfel, Maria Grapini este un prieten al țării de care ne leagă o sensibilă istorie și un susținător al drumului european pentru Republica Moldova. În numeroasele intervenții din Parlamentul European, pe acest subiect, Grapini a solicitat, dincolo de politică și de sancțiunile dure aplicate, un tratament just în ceea ce-i privește pe cetățenii din Republica Moldova, care nu trebuie să sufere nevinovați.

“Președinta Asociației Patronale din Industria Ușoară din Republica Moldova, o doamnă și-o prietenă extraordinară, s-a ocupat de tot programul nostru si sunt sigură că va fi o vizită eficientă. Merg, de fiecare dată, cu o plăcere foarte mare în Republica Moldova, la Chișinău, printre prieteni dragi și speciali! Întotdeauna am susținut că vorbele trebuie urmate de fapte. Susțin Republica Moldova din PE, dar  vreau să fac ceva concret pentru dezvoltarea relațiilor economice si culturale între România si Moldova. Avem o istorie comună și sper într-un viitor comun!” “, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.