Agenția infoGROUP organizează, în 25 și 26 mai, la Brașov, cea de-a VI-a ediție a Expo – Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment reper în domeniu, pe plan intern și international, cu tema ”Viziune, Capital, Export – Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”. Manifestarea reunește, an de an, fermieri, procesatori, specialiști, reprezentanți ai principalelor asociații profesionale din domeniile vizate, reprezentanți ai autorităților române centrale.

Europarlamentarul PPU-sl Maria Grapini participă pentru a treia oară ca invitat special al Meat & Milk, având în vedere experiența și mapa profesională proprie. Membru al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din Parlamentul European, Maria Grapini va fi, vineri, 26 mai, speaker la Brașov, pe tema “Consumatorul european este interesat de calitate și sustenabilitate. Cum răspund românii acestei cerinte?”, dar va oferi date actuale şi despre dezbaterea de pe agenda PE privitoare la dublul standard al calităţii produselor.

“Organizatorii ediției 2017 Meat & Milk s-au concentrat pe cerințele momentului: viziuni noi în business, consolidarea capitalului jucătorilor de pe piață, intrarea vizibilă a firmelor românești pe piețele externe, respectiv a fermierilor români pe piețele mondiale. Sunt multe de discutat și de lămurit: producătorii români și-au cîștigat dreptul de-a fi, la rîndul lor, europeni, jucători pe o piață comună adesea injustă, dar ce mai e just în vremurile pe care le trăim, producătorii români trebuie să învețe să-și ceară drepturile și să-și valorifice atuurile! Dacă ai calitate, devii și sustenabil, asta e cert! UE are porțile deschise, prin programe interesante pe care trebuie să le accesăm și noi!”, susține umanista Maria Grapini.

La Brașov, vor fi prezenți miniștrii Agriculturii și Mediului, secretari de stat, directori de agenții, reprezentanți mass-media.