În 18 și 19 ianuarie, o delegație a Parlamentului European, din Grupul de prieteni ai Republicii Moldova, va fi prezentă la Chișinău, în cadrul unei vizite oficiale de sprijinire a relației UE-Republica Moldova.

Românca Maria Grapini face parte din delegația oficială europeană. Europarlamentarul umanist este membru al Adunării Parlamentare EURONEST – structură din care fac parte țările din parteneriatul estic.

Programul celor două zile este unul strâns, centrat pe întâlniri și discuții cu numeroși oficiali ai Republicii Moldova, dar și cu media respectiv ONG-uri. Republica Moldova va trece în curând prin alegeri parlamentare, astfel că Uniunea Europeană vrea să se asigure că acestea se vor desfășura în condiții bune.

Gazda principală a delegației Parlamentului European este Marian Lupu, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP EURONEST.

“În prima zi a vizitei oficiale ne vom întâlni cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, domnul Andrian Candu, cu reprezentanți ai Comisiei Comune pentru Integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, cu copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, cu președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului și cu președinta Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova. Sâmbătă, delegația noastră va fi primită la Guvern de către Primul ministru al Republicii Moldova, domnul Pavel Filip. Avem un program motivant și consistent! Sunt, după cum știți, un susținător al Republicii Moldova, semenii noștri din imediata vecinătate au nevoie de susținere solidă, morală și financiară.

Intenționez să fac noi demersuri pentru ridicarea sancțiunilor primite de Republica Moldova, în urma cărora s-a sistat practic finanțarea din partea UE. Cetățenii din Republica Moldova merită un nivel de trai mai ridicat decât cel prezent si un parcurs european. România trebuie să sprijine acest parcurs european al Moldovei! Militez în PE pentru cauza Republicii Moldova și-o voi face și pe viitor. Republica Moldova trebuie sprijinită acum!”, a declarat, înainte de plecarea spre Chișinău, europarlamentarul umanist, Maria Grapini.