La inițiativa europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, vineri, 25 august, la Buziaş, lideri ai umaniştilor din peste zece județe ale țării s-au întâlnit în cadrul Şcolii de Vară Umaniste, eveniment inedit, gândit şi moderat de către liderul lor. Maria Grapini a definit, din start, întâlnirea drept una de suflet, cu un mesaj încurajator şi puternic: “Se poate!”. Şcoala de Vară Umanistă se desfăşoară timp de două zile şi este dedicată unor tematici ample, în jurul subiectului central “Omul şi familia”, cu o participare importantă.

La Buziaş, au fost prezenți preşedinți PPU-sl de organizații locale, municipale, județene, de tineret, femei şi seniori din țară, dar şi reprezentanți ai mass-media regională şi națională.

În prima zi, au conferențiat prof.univ.dr. Dumitru Miron, ASE Bucureşti şi prof.univ.dr.ec. Marian Mocanu, pe tematici care au stârnit interesul sălii: “Cum poți să lucrezi eficient într-o echipă” respectiv “Principalele valențe ale filozofiei umaniste”.

“Fără oameni, schimbarea nu este posibilă! Avem nevoie de oameni serioşi, implicați, avem nevoie de o politică umanistă! În egală măsură, suntem obligați să ne profesionalizăm în permanență, să ştim să ne gestionăm timpul şi resursele, să învățăm de la alții şi, foarte important, să ştim să recunoaştem meritele celorlalți! Avem două zile la dispoziție, pentru a afla lucruri noi, pentru a schimba impresii, pentru a ne cunoaşte mai bine. Sper ca şcoala noastră de vară să fie un bun exemplu pentru tinerii umanişti prezenți, din perspectiva viitoarei lor cariere politice! Mesajul meu e simplu: Se poate! ”, a declarat europarlametarul PPU-sl, Maria Grapini, vineri, la Buziaş.

Sâmbătă, Şcoala de Vară Umanistă continuă cu alte prezentări importante, pe tematici legate de oportunități economice, comunicare şi securitate, rolul tradiției în cultura românească.