Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a transmis un mesaj de început de an școlar, adresat deopotrivă elevilor și profesorilor. Mamă și bunică, Maria Grapini n-a scăpat de emoțiile de-o viață din preajma lui 15 septembrie, acum 10 septembrie, cu atât mai mult cu cât nepotul ei se va împrieteni, de acum, cu școala, pentru că intră în clasa întâi!

“Doresc succes elevilor si profesorilor! Educația este importantă pentru noi toți, pentru viitorul societății în care trăim. Cred că trebuie să sprijinim, împreună, educația, să ne încurajăm copiii și nepoții, să le dăm încredere dascălilor!

La fiecare început de septembrie, îmi amintesc cu drag și nostalgie de anii mei de școală, de cei ai băiatului meu și, de acum, voi adăuga amintiri și cu nepotul meu! Investiția în copii, în oameni, este cea mai inteligentă și eficientă!

Fără oameni educați, țara asta este pierdută. Fără profesori dăruiți, viitorul se scrie incert. Nu putem gândi un proiect serios de țară, fără generații de profesionişti, şcoliți în instituții serioase, cu condiții pe măsură, cu profesori sclipitori! Meritați, din plin, tot ce este mai bun!

Vă doresc înțelepciune, vă rog să mai aveți răbdare şi încredere că România vă va răsplăti calificativele, premiile şi diplomele, vă asigur că mai există oameni responsabili în politică, deciși să se implice și să lupte pentru o educație ca în Vest!

Vă felicit pentru ceea ce sunteți, cred în voi şi în determinarea voastră de a schimba în bine România!

Un an şcolar bun, dragi elevi, stimați profesori! “