Dragi slujitori ai Armatei Române,

În zi de înaltă sărbătoare națională, zi care vă este, cu onor, dedicată, vă felicit, mă înclin și vă doresc viață lungă și în pace!

Ziua Armatei Române a fost instituită în 1959, spre mândria noastră, pentru cinstirea dumneavoastră!

Din 1830, anul înființării armatei române moderne, si până în anul 1951, în tradiția românească nu a existat o zi dedicată exclusiv sărbătoririi acestei instituții pilon a statului nostru. Odată decisă ziua de 25 octombrie, România a sărbătorit și sărbătorește, cu mândrie și cuvenită importanță Ziua Armatei, drept simbol al păstrării independenței si suveranității naționale. Momentul este unul de evocare, cu emoție, a faptelor de arme ale înaintașilor, în locuri precum Posada, Rovine, Podul Înalt, Războieni, Călugăreni, Plevna, Smârdan, Mărăști, Mărășești sau Oituz!

De la soldați la generali, vă datorăm România de astăzi și vă mulțumim pentru că ați apărat-o! În forța și inteligența Armatei Române ne punem speranța că vom putea rămâne în picioare, încă mulți ani! Faptele eroice și locurile din lumea întreagă au scris și scriu încă istoria acestei țări, fie că se cheamă Mărășești sau Afganistan, iar ostașii noștri căzuți la datorie sunt vii în memoria românilor! Prin voi, s-a născut România modernă, prin voi a supraviețuit presiunilor!

În vremuri neprietene, Armata Română e prietenul de cursă lungă al tuturor purtătorilor de tricolor!

Vă apreciez, vă respect și vă doresc, din inimă, La Mulți Ani!

Să vă ajute Dumnezeu să stați drepți, așa cum ați făcut-o întotdeauna!

Vouă, dragi români, vă doresc să iubiți Armata, să-i acordați toată încrederea și susținerea morală, să-i sărbătoriți, astăzi, cum se cuvine, deopotrivă pe eroii noștri, căzuți în bătăliile vremii, dar și pe cei care slujesc, în prezent, sub Tricolorul României!