Dragi români,

Mesajul meu pentru dumneavoastră este unul concis și direct. Este, evident, din inimă, așa cum simt întotdeauna, atunci când mă adresez românilor, oriunde ar trăi aceștia, în țară sau dincolo de granițele ei. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, muncesc, în Parlamentul European, pentru România și pentru români, pentru valorile noastre, pentru tradițiile noastre, pentru numele nostru!

La 159 de ani de la decizia istorică luată de Alexandru Ioan Cuza, într-un moment special – Anul Centenarului, sper ca țara noastră să se unească întru Unire, și de 24 ianuarie, dar și după. Românii trebuie să înțeleagă că sentimentul apartenenței la acest neam și la această istorie este unul sfânt, ce merită sărbătorit de-a pururea, nu doar la aniversări. Alexandru Ioan Cuza a fost un unionist convins, unii politicieni ai vremii nu-i urmează întotdeauna exemplul, noi, însă, da! Știu că mulți dintre dumneavoastră înțelegeți importanța consensului civic, știți cât bine face țării o imagine unitară, de pace socială, de înțelegere, dar mai ales de muncă în folosul neamului de care aparții.

Sper, ca și dumneavoastră, să  vină ziua în care România să aibă oameni de stat, personalități politice care ştiu să-şi accepte demn, deopotrivă, victoriile şi înfrângerile, politicieni de clasă, aşa cum i-a avut cu 159 de ani în urmă. Dacă nu i-ar fi avut, Unirea de la 24 ianuarie nu s-ar fi produs.

Alexandru Ioan Cuza s-a bătut pentru reforma electorală, pentru reforma învățământului, pentru adoptarea primei Constituții, pentru dezvoltarea României moderne. Noi suntem obligați de istorie să continuăm această muncă deloc ușoară, deloc imposibilă însă. Mi-aș dori să avem și noi o adevărată reformă electorală, astfel încât cetățenii să poată alege din listele propuse de partide doar candidații în care au încredere. Un astfel de vot mixt pe listă ar încuraja cetățenii să iasă la vot și ar genera candidați cu suport popular mult mai mare.

Europa nu traversează cele mai fericite momente, democrațiile din lumea întreagă se clatină, sub suflul diverselor interese, România este inclusă în tot acest context defavorabil, însă nu avem voie să ne plecăm capetele în fața nimănui!

Lupta pentru dreptate a fost o caracteristică a acestui neam, sacrificiul pentru UNITATE a fost, deseori, suprem. Să nu ne dezamăgim înaintaşii!

Hai să dăm mână  cu mână, pentru o Românie frumoasă, unită, stabilă şi puternică!

La mulți ani, dragi români!