Dragi români,

Suntem la câteva zile de ceea ce TREBUIE să reprezinte pentru noi toți momentul zero al unității și înțelegerii sociale, al conviețuirii fericite și al solidarității unui neam greu încercat și totuși de neînvins!

Au încercat mulți, de-a lungul istoriei noastre neliniștite, să ne rupă, să ne împartă, să ne întoarcă unul împotriva celuilalt, să semene dezbinare și spaimă. N-au reușit, atunci, nu le dați terenul s-o facă acum!

Liderii României sunt mai dezbinați ca niciodată, însă voi trebuie să le arătați că sunteți mai inteligenți, mai vigilenți, mai atenți! Interesele pe care unii dintre ei le reprezintă nu sunt din și pentru țara asta și voi știți prea bine, discordia transmisă în popor nu face bine nimănui, spărturile majore din societate sunt aplaudate frenetic de către cei care ne vor dezbinați, pentru a ne putea conduce mai ușor! Ce e mai trist este că reușesc să-și pună planurile întunecate în practică, tocmai cu mâna unor români, însă de noi depinde dacă mai tolerăm asta! Doar de noi! Răspunsul românilor se scrie într-un singur sens: UNITATE!

Vă invit pe toți să înscriem Centenarul în istoria modernă a României drept ziua iubirii de țară, a bunei înțelegeri și a rațiunii!

Știți că mă lupt în Europa, zi de zi, de la preluarea mandatului de europarlamentar, să demonstrez că merităm să fim cetățeni de mâna întâi, precum germanii, italienii, francezii, olandezii, că nu suntem cu NIMIC diferiți de cei care fac legea în Uniunea Europeană, că merităm respect și atenție. Am pus Centenarul în centrul acțiunilor mele, de la Bruxelles sau Strasbourg, de la începutul acestui an, pentru a-mi lăuda țara și pentru a-mi slăvi neamul.

Parlamentul European a răsunat, în aceste zile, de cântece populare românești, portul și tricolorul au colorat holurile celei mai importante instituții europene, s-a vorbit românește, s-a râs și plâns de bucurie, într-o atmosferă de unire autentică! Ia și opinca românească au impresionat o Europă întreagă! Suntem atât de frumoși și autentici, haideți să fim și uniți în patriotismul celor o sută de ani de Românie sfântă!

E momentul să dăm mână cu mână, avem de sărbătorit un Centenar! Avem de unit o țară și de mângâiat o inimă imensă, colorată în roșu, galben și albastru!

La mulți ani, România noastră unită, la mulți ani, români minunați!