Umanista Maria Grapini a ținut să puncteze momentul important din 10 decembrie când, în toată lumea, se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului, printr-un mesaj adresat românilor.

Europarlamentarul care și-a apărat extraordinar țara, la Bruxelles, în ziua emiterii rezoluției nedrepte pentru România, este comisar al Asociației Drepturilor Omului și reprezentant al acestei asociatii pe lângă instituțiile europene.

Maria Grapini a militat, în absolut toate luările de poziție oficiale din Parlamentul European, pentru drepturi egale ale românilor, în relația cu ceilalți locuitori ai statelor membre, pentru drepturile celor defavorizați, pentru cele ale femeilor și copiilor, dar și ale persoanelor cu dizabilități, pentru aplicarea unei măsuri unice la nivel de UE, atunci când vorbim despre percepție socială și geo-politică.

“Suntem liberi și egali drepturi! Toți ne naștem la fel, cu toții trebuie să ne bucurăm de viață la fel! Familia europeană are nevoie, mai mult decât oricând, de unitate, rațiune și demers empatic. Uniunea Europeană a fost creată cu și în acest scop, n-avem voie să ne abatem, nici milimetric, de la acesta. Trăim într-o Europă greu încercată de presiuni sociale majore și tensiuni politice, într-un timp care se dovedește a fi mai degrabă neprieten decât prieten cu statele est-europene. În această idee, mă implic zi de zi și voi continua demersurile oficiale, de la tribuna Parlamentului European, pentru ca drepturile cetățenilor români să fie respectate, conform Tratatului, în ton cu Declaratia Universală a Drepturilor Omului, pentru ca țara noastră să se bucure de aceleași libertăți pe care le au toți cei din familia europeană. În egală măsură,  în țară, lupt pentru o justiție dreaptă și pentru respectarea drepturilor omului în raport cu orice institutie.

Drepturile omului nu sunt negociabile, nici nu vor fi vreodată! Îi felicit pe toți cei care muncesc în Asociația Drepturilor Omului, mă mândresc, la rându-mi, că sunt comisar în cadrul ei, le transmit românilor de aici și de pretutindeni un sincer La mulți ani, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului!“, a transmis europarlamentarul umanist, Maria Grapini.