Dragi români,

La mulți ani, întru unitate, solidaritate, omenie și înțelepciune!

Vor fi mulți oameni politici care, de 1 Decembrie, vă vor adresa îndemnuri frumoase, dar sper să și simtă importanța acestei zile și să vină cu soluții pentru o renaștere a Tricolorului. Pentru că aminteam de unitate, voi insista, de Ziua Națională a României, pe ceea ce trebuie să facem ÎMPREUNĂ și nu separați de doctrine sau dușmănii personale, pentru construcția unei țări puternice, îndeajuns sfâșiată de intrigi și ură, pentru câștigarea solidarității unui popor greu pus în cumpănă, pentru iubire și simțire! Fără iubire, România plânge, fără simțire, românii se îndepărtează de idealurile sfinte!

Privim cu admirație cum alte nații se unesc, de ziua lor, se veselesc împreună, fără măcar a se cunoaște unii cu alții, au zâmbete pe fețe și optimism în ochi. Își iubesc țara și o serbează așa cum merită! Putem fi și noi, românii, la fel, cu o condiție: să înțelegem că avem o țară frumoasă, cu perspective reale de a deveni puternică în ochii lumii, că oamenii care trăiesc aici au rămas aici dintr-un motiv simplu: cred în ea și în forța ei de revenire!  România nu e pierdută! România poate fi ceea ce ne dorim cu toții, România trebuie susținută și încurajată!

Apropierea Centenarului României îi face pe unii să tresalte, uitând că istoria nu e negociabilă și că românii nu sunt turiști prin aceste locuri. Provocări sunt destule, vor mai fi, cu siguranță. Rațiunile celor care ne rănesc sentimentele naționale sunt simple: spiritele agitate nu gândesc limpede, butoaiele cu pulbere națională sunt cel mai facil de spart. Au văzut la alții, mizează că funcționează și la noi. Nu și atunci când rațiunea ne e aliat, iar unitatea legământ sfânt! România a trecut prin multe încercări și a ieșit victorioasă. România e călită și pregătită!

Pentru a-i fi alături, pentru a-i demonstra ce înseamnă pentru noi, merită să-i oferim un 1 Decembrie 2018 extraordinar! Nu e prea mult timp, dar cel rămas trebuie folosit cu profesionalism: Centenarul trebuie să intre în școli, administrație, instituții de cultură, biserici, prin evenimente concrete, serioase, dese! Fiecare dintre noi își poate asuma, drept misiune de onoare, promovarea și organizarea de acțiuni, mai mici sau mai mari, acolo unde trăiește și muncește. România trebuie să se transforme, până la anul, într-un cerc al prieteniei româno-române! Odată format, nu-l va putea sparge nimeni!

Mă angajez să stau în apărarea țării mele, aici sau la Bruxelles, așa cum am făcut-o și până acum, așa cum o voi face toată viața!

Până atunci, acest 1 Decembrie să vă găsească în pace, alături de familie și prieteni, în iubire și armonie!

La mulți ani, români, la mulți ani, România noastră sfântă!