Mulțumesc organizatorilor pentru invitație, vă felicit pentru acțiunea voastră de implicare efectivă în viața comunității, în viața familiei europene din care facem parte!

Ați ales un titlu inspirat: “Europarlamentar pentru o zi: Structuri de sprijin pentru implicarea tinerilor in procesul legislativ”!

Ați atins, voluntar sau involuntar, problema cheie cu care ne confruntăm, aici, acasă în România, dar și în întreaga Uniune Europeană: unii tineri, din păcate, nu sunt interesați de o viață socio-politică activă! Aceștia se feresc de administrație, cu atât mai mult de politică, în formele evidente ale unui civism pur. Dezinteresul acestei categorii de tineri se transformă în faptul că citesc mai putin despre functionarea institutiilor democratice. Din această cauză se lasă influențați de politicieni mai în vârstă, în a face politică fără a ține cont de o scară corectă a valorilor! Această realitate se extinde și la nivel european și este o problemă reală. Eu spun și una majoră! Avem nevoie de o generație tânără în politică, dar bine pregatită, morală și cu disponibilitate la efort.

Odată câștigat dreptul de vot, el trebuie folosit în cunoștință de cauză. Cei care ajung în parlamentele naționale sau în Parlamentul European vă reprezintă și pe voi! Aveți o forță extraordinară, pe care vă sfătuiesc s-o folosiți! Tinerețea nu scuză dezinteresul, tinerețea trebuie să stimuleze dorința de informare și apoi implicare.

Ca europarlamentar umanist, am adus în PE tineri din toată România, la Bruxelles sau Strasbourg, în acești patru ani de mandat și voi continua aceste acțiuni, până la încheierea lui, pentru că impactul este unul extraordinar! Tineri ca voi află, direct din inima Europei, cum se desfășoară ședințele noastre, ce teme importante avem pe ordinea de zi a sesiunilor permanente, cât de mult ne implicăm, unii dintre noi, în schimbarea unor stări de fapt defavorabile României, cum ne promovăm și apărăm țara! Cu seriozitate și dragoste de țară, vă asigur că facem lucruri bune și trainice, pentru consumatori, pentru lucrătorii noștri din Europa, pentru transportatori, pentru categoriile defavorizate, pentru IMM-uri, pentru egalitatea de șanse, pentru femei, pentru….voi, tinerii!

Sunt membră a trei comisii importante din PE, IMCO (Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor), LIBE (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne) și TRAN (Comisia pentru Transport și Turism), mă lupt, în cadrul acestora, pentru România! Astăzi, nu sunt lângă voi din aceste motive, avem foarte mult de lucru în PE, tematicile sunt numeroase și importante.

Sunt lângă voi, moral, apreciez acțiunea pe care o desfășurați drept una pertinentă și aștept cu interes concluziile ce vor fi trecute în anunțata Cartă Albă.

Sunt deschisă colaborării cu voi, vă rog să-mi scrieți și, în măsura în care vă pot fi de folos, vă voi oferi sprijin imediat!

Vă împărtășesc viziunea mea despre Uniunea Europeană: există multă subsidiaritate, în educatie, sănătate, fiscalitate, justitie. Politicile la nivelul Uniunii sunt legate de reglementări pe piața comună – libera circulație a mărfurilor, a cetățenilor, protectia mediului, problema securității frontierelor. Sunt pro-european convins, cred în această familie și în locul nostru aici!

Vă doresc succes și nu uitați: implicarea este un instrument extraordinar de puternic al democrației! Folosiți-l!