Păstrăm cu sfințenie în memorie data de 25 octombrie 1944, zi în care generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a, a decis să pornească ofensiva de eliberare a orașului Carei, ultimul colț de pământ românesc aflat sub ocupație maghiară, din 1940! Gheorghe Avramescu a fost un român exemplar, cu iubire de neam și pământ strămoșesc, pentru care a plătit cu viața.

În zi de înaltă sărbătoare națională, Ziua Armatei Române, cu emoție mă plec în fața slujitorilor de seamă ai ei, dorindu-le viață lungă, în pace și bună înțelegere!

Armata a fost și va rămâne un reper de stabilitate al României, o instituție în care trebuie să credem, pe care o respectăm și susținem, de care suntem mândri și pe care o cinstim, astăzi și întotdeauna!

Ziua Armatei Române trebuie să rămână un simbol al păstrării independenței si suveranității naționale, iar slujitorii ei, care s-au jertfit de-a lungul istoriei, pentru România noastră liberă și democrată merită evocarea noastră permanentă. Să aprindem o lumânare pentru cei care ne-au oferit prezentul, renunțând la viața lor, în locuri precum Posada, Rovine, Podul Înalt, Războieni, Călugăreni, Plevna, Smârdan, Mărăști, Mărășești sau Oituz!

De la soldați la generali, vă datorăm România de astăzi și vă mulțumim pentru că ați apărat-o! În forța și inteligența Armatei Române ne punem speranța că vom putea rămâne în picioare, încă mulți ani! Faptele eroice și locurile din lumea întreagă au scris și scriu încă istoria acestei țări, datorită vouă s-a născut România modernă și a supraviețuit presiunilor vremii!

Să vă ajute Dumnezeu să stați drepți, așa cum ați făcut-o întotdeauna! La mulți ani!

Pe voi, dragi români, vă rog să iubiți Armata, să-i acordați toată încrederea și susținerea morală, să-i sărbătoriți, astăzi, cum se cuvine, deopotrivă pe eroi și supraviețuitori, pe cei care slujesc, în prezent, sub Tricolorul României, în Armata Română! Sunt umărul nostru, când norii se adună!