Este greu să faci politică, dezinteresat, să te lupţi pentru alţii, pur şi simplu, şi nu pentru avantaje personale. Este greu să culegi zilnic insulte de la oameni care ştiu şi fac mai puţin ca tine! Dar, cedarea ar însemna mărirea răului. Încurajez pe toti cei de bună credință si pricepuți, indiferent in ce partid sunt, să nu cedeze! RĂUL vine exact din faptul că, de 27 de ani, nu s-a putut realiza o masă critică suficient de mare, care să curețe partidele si  să le imbunătățească din punct de vedere al calităţii oamenilor. Cei nemultumiti sunt de regulă cei neimplicați în politică si în viața civică!

Nu am intrat în politică din cauza nevoilor materiale, ștergerea unor datorii, lipsa unui loc de muncă sau pentru a scăpa de dosare. Am intrat din revoltă, dar si pentru înțelegerea corectă a democrației. Dacă tu nu te implici, vei fi obligat să respecți ceea ce decide o majoritate aleasă. De 10 ani de cand sunt în politica, fac opoziție nu de dragul opoziției, ci cu argumente. Am facut acest lucru si în propriul partid si în guvern, când am fost ministru. Nu din încăpățânare, ci cu argumente şi cu o bună fundamentare. Atunci de ce aş ceda? Ar fi două motive ipotetice: sănătatea si familia. Primul este rezolvat – Dumnezeu mi-a dat o sănătate care îmi permite să support presiunea publică, jignirile, acuzațiile nefondate. Cel de-al doilea motiv, familia – am încă înțelegerea ei – este, la rându-i, rezolvat!

Nu putem sta indiferenţi, atunci când este în joc soarta României. Am pierdut, prin căderea (schimbarea) guvernului Ponta, miliarde de euro. Speram ca, după un vot clar exprimat, să avem liniște in ţară, pentru ca guvernul rezultat din votul românilor să lucreze pentru români. A şi început cu multe măsuri sociale absolut necesare,  dar si cu măsuri economice, în special cele legate de IMM-uri. Trebuie să continue şi cu recuperarea banilor de la fondurile europene!

Nu putem oare să fim realiști si uniți, în solicitarea si apărarea drepturilor noastre în raport cu UE si alte instituții mondiale? Trebuie să ne luptăm, în continuare, între noi?

Eu încă sper!

Îndemn la rațiune, la respectarea Constituției şi a tuturor legilor adoptate de Parlament sau de Guvern – dacă a fost abilitat de Parlament. Asta e democrația!

2017-10-03T06:13:26+00:00 February 1st, 2017|Diverse|0 Comments