COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasada SUA a organizat marti, 2 aprilie, la reşedinţa ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Romania, o intalnire la care au participat femei antreprenor si studenti. Subiectele aduse in discutie in cadrul intalnirii au fost printre altele: excelenţa în afaceri şi provocările din mediul public şi privat.

Invitate de onoare ale evenimentului au fost doamna Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism şi doamna Gabriela Chiriac, preşedinte al Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din România (A.F.I.R.), filiala Galaţi.

Evenimentul  ce a avut in prim plan antreprenoriatul feminin se numără printre proiectele sustinute de catre Ambasada Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul acestor programe Statul American susţine sporirea oportunităţilor aflate la dispoziţia femeilor, pentru a le permite acestora să-şi valorifice întregul potenţial social şi economic.

În deschiderea întâlnirii, consilierul economic al Ambasadei SUA, Susan Garro, a subliniat faptul că: “Guvernul SUA sprijină antreprenorii şi antreprenoriatul în Statele Unite ale Americii şi în ţările partenere, precum România, pentru că start-up-urile şi companiile mici sunt vitale pentru generarea de locuri de muncă şi dezvoltarea economică şi, chiar mai important, reprezintă o sursă majoră de inovaţie”.

În cadrul discuţiilor, Ministrul Maria Grapini a evidentiat faptul ca pentru a fi un antreprenor de succes este foarte important ca vocatia ta sa se identifice cu cerintele pietei in care intentionezi sa  activezi, astfel demersul tau va fi unul de succes.

De asemenea, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism le-a impartaisit celor prezenti faptul ca energia unui antreprenor trebuie sa vina din insasi rezultatul proiectelor sale si din succesele repurtate.

Pornind de la exemplul personal, Ministrul Maria Grapini, a prezentat pasii de urmat pentru o cariera de antreprenor de succes. Printre acestia, domnia sa a mentionat: alegerea directiei profesionale, stabilirea unui mod de relationare externa, dar  si institutionala, construirea credibilitatii si pastrarea integritatii pe tot parcursul antreprenorial.

„Ca sa-ti faci un brand personal trebuie sa respecti criteriile care stau si la baza crearii brandului unui produs. Nu este cea mai importanta grafica, ci setul de valori cu care construiesti respectivul brand, “ a declarat Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism

Pe de alta parte, Gabriela Chiriac, preşedintele Asociaţiei Femeilor Întreprinzătoare din România (A.F.I.R.), filiala Galaţi a subliniat ca in dezvoltarea unui antreprenor este importanta relatia umana bazata pe valori, integritate, onestitate, cinste si network.  „Antreprenori uniti-va!” a fost mesajul sau pentru femeile de afaceri prezente la discutie.  Antreprenorii, ONG-urile pot sa educe tineretul, a continuat Gabriela Chiriac, dand exemplul organizatiilor non-guvernamentale din SUA care „educa tineretul si fac ceea ce nu face scoala.

Întâlnirea a adus laolaltă studente care urmează programe de administrare a afacerilor şi femei care administreaza afaceri sau care intentioneaza sa devina antreprenoare, pentru a le permite să se cunoască, să împărtăşească din experienţa lor şi să afle despre iniţiativele guvernamentale menite să încurajeze antreprenoriatul.