O delegație a DEWG (Digital Europe Working Group) a Grupului S&D din Parlamentul European se află, în perioada 15-19 iulie, în Statele Unite ale Americii, la Silicon Valley, pentru întâlniri importante cu companii gigant americane, pe tema actuală a planetei, “Societăți libere și democratice în era digitală”.

Delegația oficială este alcătuită dintr-un austriac, un german și o româncă, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini!

Umanista reprezintă, din nou, România, la un eveniment de top, ce cuprinde un șir de întâlniri majore, ce se vor desfășura în San Francisco, dar și în alte orașe americane, cu reprezentanții Google, Mozzila, Uber, Wikipedia, Facebook, SAP Silicon Valley Labs, Apple!

Temele pe care delegația PE le va dezbate peste Ocean vizează știri false, discursuri radicale, viitorul democrației în era digital, confidențialitatea datelor și confidențialitatea digital, impozitarea digital, inteligența artificială și inovația tehnologică, adică exact subiectul fierbinte care a zguduit mediul international, post scandalul Cambridge Analytica.

Misiunea DEWG (Digital Europe Working Group) la Silicon Valley va interacționa la fața locului cu actorii globali și cu părțile interesate cheie. Maria Grapini și colegii săi europarlamentari vor aborda aspecte cheie din sfera digitală și vor împărtăși pozițiile S&D, chiar în centrul celui mai important centru digital din lume. Misiunea de discuții și anchetă își propune să transmită mesajul european al valorilor liberale, al solidarității și democrației. Maria Grapini va insista pe tendințele și orientarea viitoare a următoarei faze a revoluției digitale.

S&D promovează o viziune progresivă pentru o Europă digitală care va funcționa în beneficiul tuturor cetățenilor, comunităților și întreprinderilor, care va oferi o societate digitală și o economie inovatoare, socială și viabilă. De la începutul mandatului parlamentar actual (2014-2019), DEWG a organizat numeroase activități, proiecte și evenimente în vederea transformării și modernizării digitale.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, singurul român din delegația oficială a DEWG, va oferi detalii despre vizita în SUA, săptămâna viitoare, după revenirea în țară.