Cind am citit cartea doamnei ROSABETH MOSS KANTER – „Frontierele managementului”, nu m-am putut abtine sa nu-mi pun intrebarea: citi oameni dintre cei care ne conduc, cunosc aceasta stiinta a managementului? Citi stiu de exemplu ca, in economia globala a informatiei, puterea este data nu atit de amplasarea in sine, cit de CAPACITATEA DE A CONTROLA UNELE VALORI INTANGIBILE? Aceste valori sunt CONCEPTELE, COMPETENTELE si CONEXIUNILE. Competenta este capacitatea de a transforma ideile in aplicatii cu rezultatele cele mai inalte!
ACUM, DACA MA UIT CE SE INTIMPLA IN MINISTERE, GUVERN, PARLAMENT, imi dau seama ca nu avem nici o sansa cu acesti oameni. Nu au viziune, nu au competente, nu au idei, nu au valori.
Sansa noastra sta doar in schimbarea nonvalorilor cu valori. Acest lucru depinde de noi toti. Vrem sau nu vrem?… Se va vedea in 2012 la alegeri!
Eu una lupt pentru schimbare, de aceea ma straduiesc sa arat nonvaloarea unor vorbitori de serviciu la tv sau in alte dezbateri publice. Dar trebuie sa faca acelasi lucru mai multe persoane.