Trecem prin cele mai grele vremuri din ultimii 20 de ani, dar nu trebuie sa ne pierdem speranta.
Mai putem sa ne salvam ca stat democratic, daca eliminam oamenii care sunt dovediti ca fiind incompetenti sau imorali, sau corupti, sau cu accente dictatoriale, sau toate la un loc.
CUM?
Datoria noastra de cetateni, dar si nevoia de a ne salva, este sa actionam, sa ne implicam, fie si prin aducerea unor date, probleme, nereguli in opinia publica, prin sustinerea unor oameni care sa prezinte problemele reale in forma organizata (ONG, PATRONATE, ASOCIATII PROFESIONALE, etc), prin sustinerea unor oameni onesti, profesionisti, pentru viitorul parlament si bineinteles prin iesirea la vot.
Apoi, eu cred tot mai mult ca justitia va intelege din ce in ce mai bine ca este nevoie de ea pentru a apara statul de drept, pentru ca nimeni sa nu fie mai presus de lege.
Mai avem presa, care este extrem de importanta pentru noi toti, pentru a ne face auziti, pentru a ne informa.
Asadar NOI, PRESA SI JUSTITIA, putem fi trepiedul necesar unui stat de drept si putem asigura echilibrul in societate. Problema este sa o facem continuu, nu din patru in patru ani si nici cu implicarea noastra in acceptarea manipularii, a coruptiei, a injustitiei.
In concluzie, avem nevoie de alti oameni care sa conduca tara, alt guvern, iar acestia pot fi gasiti printre noi. Romania nu este saraca in oameni inteligenti !
Cu stima,
Maria Grapini