Este titlul unei carti pe care am primit-o cadou in seara zilei de 19 decembrie, cind am fost invitata la Banca Nationala sa primesc Trofeul de Excelenta pentru aportul la exportul romanesc, cu cele trei companii pe care le am.
Am fost extrem de ingindurata, pentru ca nu stiu daca la anul care vine voi mai putea face aceeasi cantitate de export, atat eu cat si ceilalti exportatori.
A fost si presedintele Basescu, dar nu a stat la festivitatea de premiere, doar ne-a vorbit, spunindu-ne ce importanti suntem. Si a mai spus presedintele ca „sa nu mai spuna diverse bocitoare pe la televiziuni, unde este industria Romaniei de alta data, pentru ca voi sunteti!”. Si a mai spus presedintele Basescu despre ce bine ne merge, caci daca in 1989 exportam de 10 miliarde de dolari, acum exportam de circa 70 miliarde de euro!
Oare domnul Basescu stie ca nu se poate face comparatie doar la cifrele valorice, avind in vedere pe de o parte raportul intre valoarea de atunci a dolarului si cea a euro de acum, iar pe de alta parte faptul ca Romania exporta cantitati fizice imense in stil barter?
Oare cineva i-a pregatit cifre fizice pe grupe de produse, la cantitatile exportate inainte de 1989? Oare a calatorit prin tara (pe sosea!!!) sa vada cum arata fostul combinat Calarasi, fostele combinate de fire chimice de la Braila, Vaslui, Savinesti, Iasi, Suceava, Bucuresti, fabricile de la Galati, Uzina Mecanica si Fabrica de Elice, Uzinele Mecanice Timisoara, combinatele de la Baia Mare si multe, multe altele?!…
Dar sa revin la titlul cartii NU MOR PESCARUSII CIND VOR PORCII MISTRETI! M-am tot gindit de ce ne-o fi dat ANEIR-ul si aceasta carte, pe linga trofeu? Sa fim noi, exportatorii, pescarusii care ne incapatinam sa nu murim???… atunci cine sunt porcii mistreti???
Oameni buni, va doresc sa fiti si dumneavoastra PESCARUSII, cei care va ambitionati sa traiti multi ani inainte si sa nu-i lasati pe porcii mistreti sa va altereze viata.
LA MULTI ANI si CRACIUN FERICIT !