[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Joi, 15 noiembrie, în plenul PE de la Strasbourg, s-a discutat raportul privind serviciile de îngrijire în Uniunea Europeană pentru îmbunătățirea egalității de gen.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a luat cuvântul, militând pentru un tratament echitabil în ceea ce privește femeile care îngrijesc copii sau persoane în dificultate, din punct de vedere social și financiar. În cadrul aceleiași intervenții, Grapini a repus, din nou, în atenția europarlamentarilor cazul dramatic al Cameliei Smicală, mama româncă, despărțită brutal de cei doi copii ai săi. Umanista folosește la maxim orice ocazie publică pentru a puncta, vocal, pertinent și apăsat, nedreptatea majoră petrecută în Finlanda, la adresa unui cetățean român.
„Mulțumesc doamna președinte, doamna comisar, analiza arată că, la nivel de UE, în cazul a 32 milioane de copii cu vârsta preșcolară, dar și a persoanelor în vârstă, situația îngrijirii lor nu arată bine. Este un eșec, sigur al statelor membre, dar și al UE, pentru că avem foarte multe directive, foarte multe reglementări care de fapt nu își ating scopul! Avem nevoie de infrastructură, trebuie să alocăm fonduri în zona rurală, unde sunt cei mai mulți copii și nu putem asigura o îngrijire eficientă și corectă. Trebuie să garantăm o remunerație bună, corectă si echitabilă a femeilor, pentru că de cele mai multe ori femeile fac aceste îngrijiri. Trebuie să vedem cum putem sa îmbunătățim instituțional situația pentru că, iată, nu se face referire la Finlanda unde copiii sunt luați de la mamă și sunt ținuți, cu forța, în instituții! Deci, avem foarte multe lucruri de făcut și echitabil ar fi să îmbunătățim remunerația femeilor și legislația privind drepturile copilului și îngrijirii persoanelor în vârstă!”, a declarat umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]