[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]
Plenul Parlamentului European a avut o seară de luni tensionată, pentru că, la Strasbourg, s-a reluat tema tratamentului incorect aplicat României și Bulgariei, din perspectiva aderării la Spațiul Schengen, prim-planul românesc fiind unul, categoric, percutant și susținut.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a avut o nouă intervenție pertinentă, salutând de la bun început frontul comun făcut în jurul României și Bulgariei.
„Le mulțumesc tuturor colegilor, indiferent de grupul politic care, astăzi, iată, încă o dată, subliniază, alături de raportor, că România și Bulgaria întrunesc toate condițiile pentru a fi în Spațiul Schengen! De altfel, însăși Consiliul, în 2011, a fost de acord cu verificarea și evaluarea făcută de specialiști care au constatat că nu doar că și-au făcut lecția, România și Bulgaria au cheltuit, au făcut investiții ca să răspundă Regulam Schengen! Din păcate, elevul indisciplinat nu este aici! Consiliul nu este aici!”, a spus umanista.
Maria Grapini a invocat situația vizibil critică în care se găsește Europa momentului 2018-2019, arătându-și nemulțumirea și revolta la adresa Consiliului European, nu in corpore, ci în particular, pentru că aici se găsește frâna care spune NU accesului în Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria.
„Ce dorește de fapt Consiliul? De ce mai suntem 750 de eurodeputați, dacă 27 de state, de fapt nu 27 de state, ci unul, doi, trei șefi de stat decid să încalce un regulament care este foarte clar și pe care cele două state îl îndeplinesc?! Vorbim despre libertatea de mișcare a cetățenilor, vorbim despre pierderi economice și despre faptul că există o discriminare clară între state și între cetățenii statelor membre! O să fac o scrisoare Consiliului – am făcut multe scrisori până acum, am luat de multe ori cuvântul pe această temă – să propun desființarea Parlamentului European, dacă democrația este cu capul în jos iar un parlament care are cea mai mare reprezentativitate, o rezoluție și un punct de vedere legat de acest subiect, o Comisie la rându-i are un punct de vedere, evaluatorii, specialiștii spun că îndeplinim aceste condiții, de ce se inventează motive politice, pentru că sunt pur și simplu motive politice!!!”, a conchis europarlamentarul umanist, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]