Organizația PPU-sl Timiș, una dintre cele mai active din România, condusă cu mână puternică de către europarlamentarul Maria Grapini, sărbătorește Ziua Internațională a Copilului într-un mod inedit. Umaniștii au decis să continue tradiția instituită de câțiva ani, îmbinând acțiunile umanitare, dedicate copiilor mai puțin norocoși, cu evenimente originale ale seniorilor apropiați organizației, într-un tot unitar, prezentat sincer și primit foarte bine.

Tinerii din PPU-sl Timiș vor face, așadar, în dimineața zilei de 1 Iunie, surprize unor copii proveniți din familii cu venituri reduse, din oraș și județ, le vor duce daruri simbolice și dulciuri, vor încerca să le ofere momente speciale, în zi de sărbătoare. Apoi, umaniștii mai mici în ani se vor întâlni cu cei mai mari, la sediul PPU-sl Timiș, pentru o acțiune comună tineri-seniori, asezonată cu jocuri de societate și ambianță inedită, creată, an de an, cu suflet și implicare, de către membrii Asociației Seniorilor din Timișoara. Maria Grapini este președinte de onoare al Asociației.

Europarlamentarul PPU-sl nu va fi prezent, de data aceasta, la acțiunea din Timișoara, pentru că participă, la Paris, în calitate de invitat special, la un eveniment important, unde se va întâlni cu diaspora română și cu cetățeni din Republica Moldova. Umanista a transmis, în schimb, un mesaj: “Îi felicit pe colegii mei umaniști, de care sunt foarte mândră, pentru acțiunea gândită ca o nouă punte peste generații, pentru că, să nu uităm, în suflete, cu toții suntem niște copii! Parteneriatul acesta solid, instituit în rândul umaniștilor, între organizațiile de tineret și cele de seniori, face bine ambelor părți: fiecare are ce învăța de la celălalt, indiferent de vârstă! La mulți ani copiilor, la mulți ani românilor de pretutindeni care se simt copii și ce bine că e așa!”, a declarat Maria Grapini.