Mai avem putin si intram din nou in campanie de alegeri. Oamenii sunt obositi, deznadajnuiti, neincrezatori ca se mai poate schimba ceva. In acelasi timp, am intilnit oameni dornici sa se implice, sa vina la vot, sa alegem oameni care au reusit in profesia lor de baza, dar care au dovedit ca sunt morali si corecti in societate. Vor gasi acesti oameni candidatul pe care si-l doresc? Cu siguranta ca nu in toate colegiile, dar exista sansa sa fie alesi oameni care pot face mai bine si mai corect munca de parlamentar.
Am decis sa candidez pentru Camera Deputatilor in Colegiul 3 Timisoara si am aflat si care sunt contracandidatii.
Sincer, nu ma tem de ei, daca competitia ar fi corecta: am contracandidati niste traseisti politici, oameni care mai tot timpul au luat bani de la stat, in timp ce eu am dat bani la stat, ca intreprinzator. Problema care se pune este evident de corectitudine si informare corecta a electoratului!
Daca pentru fiecare minciuna spusa in campanie s-ar plati amenda, asa cum este in unul din statele Americii, probabil s-ar minti mai putin. Din pacate, in Romania minciuna nu se pedepseste , mai grav este ca nici frauda, de multe ori.
Totusi cred in buna intentie a cetateanului (vorbesc de o majoritate) si in campanie voi merge sa discut cu oamenii din colegiu, sa explic direct de ce este bine sa iesim la vot si de ce este bine sa alegem dupa calitatile candidatilor.
Parlamentul legifereaza, iar daca parlamentarii nu au habar de economie, educatie, agricultura, sanatate, cultura, administratie etc. evident ca vor face legi proaste care ne costa pe toti.
Partidele nu au inteles inca in totalitate importanta calitatii oamenilor propusi si de aceea vedem pe lista persoane nepotrivite. Vor plati costul prin verdictul dat de cetatean.
Dar ma gindesc la cei care au indemnat ca lumea sa nu iasa la vot, cum ii vor indemna acum sa iasa?! Ma gindesc la cei care fug de la ei de acasa si merg sa candideze in alt colt de tara, ce vor spune oamenilor? Ca iubesc Romanul sau Sannicolau Mare sau Aradul?
Cum pot sa insulte inteligenta concetatenilor, crezind ca acestia nu vor intelege de ce pleaca departe de casa???
Eu cred ca ar trebui sa existe si legea responsabilitatii parlamentarului, pe linga cea a responsabilitatii ministeriale si cea a functionarului public. Dar pina atunci, cel mai puternic este cetateanul cu votul sau.
Daca acum nu vom alege un Parlament cu o majoritate de parlamentari care stiu, vor, pot, vom afunda Romania si mai mult. Mai sunt inca de oprit hemoragii si de pansat rani de la guvernarea Boc. Dupa alegeri, noul guvern trebuie sa se bazeze pe legi pe termen lung, simple si exacte, care sa dea siguranta si cetateanului ca poate trai aici la el acasa si intreprinzatorilor si investitorilor ca pot dezvolta afaceri in Romania.
Voi fi la dispozitia cetatenilor timisoreni din colegiul 3, pentru a le da ocazia sa ma cunoasca mai bine, sa ma intrebe si sa-mi propuna proiecte.
De fapt eu asta fac de peste 20 de ani. Nu discut cu oamenii sau ii ajut numai in campanie. Pina la urma, asta tine de educatie, cultura si civism.
Doamne ajuta sa putem intelege ca de noi depinde sa schimbam ceea ce nu merge bine! In cazul de fata, sa schimbam oamenii politici care ignora oamenii, atributiile de parlamentar, legile si care distrug in loc sa construiasca!
Sa auzim numai de bine!