Ştiu că avem probleme mari, în ţară şi Europa, fie că vorbim despre politicienii noştri, care sunt într-o ceartă  continuă, pe dosare şi influenţe, fie despre cei ai UE, împărţiţi între Brexit şi Rezoluţii de salvare a Bătrânului Continent, însă TREBUIE să fim atenţi şi la dezastrul care se consumă, zilnic, oră de oră, secundă de secundă, în Siria cea fără de speranţă!

Ultimele atacuri criminale ridică un mare semn de întrebare, în ceea  ce priveşte modul în care ONU şi marile puteri se implică în păstrarea, măcar de formă, a unui control, în ţara măcinată de durere şi moarte. Tot mai multe indicii arată că s-au folosit substanţe chimice, care au făcut ravagii: copii şi femei, oameni nevinovaţi decedaţi în chinuri, cu spasme şi convulsii. Este incredibil şi intolerabil!

Statele Unite, Marea Britanie si Franţa au prezentat, recent, un proiect de rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, care condamnă presupusul atac cu arme chimice produs in Siria. Se cere guvernul sirian să pună la dispozitia anchetei, lansate de ONU, planurile si jurnalele de zbor si numele tuturor comandanţilor de regiment de elicoptere si să asigure accesul anchetatorilor la bazele aeriene bănuite că au furnizat substanţele chimice.

În calitate de europarlamentar umanist, de om în primul rând, solicit ca UE să fie informată, de urgenţă, în legătură cu stadiul tratativelor purtate cu regimul din Siria, în problema atacului chimic, pentru a putea afla adevărul cât mai rapid! Nu putem tolera crime, nu putem fi părtaşi la această dezumanizare abominabilă! Dacă nu reacţionăm, vom fi complici la genocidul sirian!