În data de 10 iulie, la Parlamentul European, sediul din Bruxelles, sala A3H1, între orele 18 și 20, va avea loc un eveniment special, cu o încărcătură spirituală aparte, dedicat românilor și ortodocșilor din întreaga Europă, în organizarea și găzduirea celui mai activ dintre europarlamentarii noștri, umanista Maria Grapini.

Europarlamentarul PPU-sl este binecunoscut pentru implicarea în promovarea românismului, a celor mai sfinte valori ale țării pe care o reprezintă în PE, pentru sinceritatea și insistența cu care pledează cauza României, ori de câte ori intervine în plenul forului legislativ european, pentru dragoste de neam și țară. Demersurile Mariei Grapini sunt recunoscute de către reprezentanții diasporei române și salutate de toți cei care încă simt românește.

Acum, în An Centenar, europarlamentarul PPU-sl continuă firesc organizarea acțiunilor și a evenimentelor speciale dedicate semenilor din țară și de pretutindeni, pentru că acesta este crezul său.

În 10 iulie, la Parlamentul European, se va desfășura, așadar, Conferința “Rolul Ortodoxiei în Europa și în România”, care va fi deschisă de către Maria Grapini. La acțiunea umanistei vor fi prezenți E.S  Luminița Teodora Odobescu – ambasador al Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană, Cătălin Doru Hrișcă din partea  Ambasadei României în Regatul Belgiei, reprezentanți din țară ai Bisericii Ortodoxe Române.

Conferința organizată și găzduită de Maria Grapini se va desfășura pe două paneluri, Rolul Ortodoxiei în Europa și în România, respectiv lansare de carte, Dora d’Istria, autor Roberta Fidanzia, în prezentarea prof.univ.dr. Viorica Bălteanu.

În cadrul primului panel, vor conferenția preot George Valcu- secretar la Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române la instituțiile europene, preot Ciprian Ioniță – președinte,  Federația ”Filantropia” din România, europarlamentari invitați. Va urma o sesiune de dezbateri, cu întrebări și răspunsuri și panelul doi, dedicat culturii și volumului inedit de carte al Robertei Fidanzia.

“Îi aștept, cu mare drag, pe românii care se vor afla în acea perioadă la Bruxelles, să fie alături de mine și de invitații mei, la evenimentul pe care l-am pregătit cu respect pentru credința noastră și iubire pentru România Anului 100! E sărbătoarea Centenarului, e sărbătoarea românilor, e sărbătoarea ortodocșilor din Europa noastră unită!”, a declarat Maria Grapini.