Citesc de două zile în presă declarațiile primarului Sibiului și văd preluarea cu evidentă plăcere a acestora de către unele publicații, fără să ceară și punctul de vedere al ministerului incriminat.
Trebuie să spun că nu mă așteptam ca un primar cu vechimea domnului Iohannis să acuze virulent și neadevărat un om, fără să se documenteze.
Așadar, detaliez:
1) Târgul de la Viena a fost programat de anul trecut de către Direcția management brand, dar aceasta s-a ocupat atât de defectuos, încât nu a reușit să întocmească documentațiile necesare pentru a avea finanțare europeană și să organizeze licitație, asa cum prevede legea, pentru construcția unui stand special pentru România. Ca ministru, venit în 22 decembrie, am putut salva participarea României, dar cu respectarea legii, plătind un stand standard construit de țara gazdă.
Deci NU AU PLĂTIT AUSTRIECII construcția standului, ci România!
2) Nu a tăiat ministrul fondurile pentru construcția standului, pentru ca nu erau; eu AM ALOCAT fonduri pentru standul standard, singurul lucru pe care îl puteam face.
3) Nu ministrul și schimbarea guvernelor constituie problema, ci unii funcționari rămași în instituție, asa cum am mai spus de multe ori, care au fost obișnuiți să facă în ultimul moment lucrurile și să le facă și prost.
4) Domnul primar a preluat din zbor afirmații ale unui angajat al primăriei prezent la stand și nu a mai verificat informațiile.
Primăria era parteneră în acest eveniment și îl întreb pe domnul primar cum a acceptat ca fostul Minister al Turismului să nu pregătească acțiunea și de ce, ca partener, nu a fost preocupat să rezolve toate lucrurile pe care eu le-am găsit blocate???
5) Îl informez pe domnul primar că VOI TĂIA de fiecare data banii propuși, așa cum am găsit în devizul de Viena, pentru cumpărarea produselor din China ca produse de protocol în standul României. Eu doresc sa promovăm nu numai brandul sectorial al turismului, ci și celelalte branduri ale produselor românești. Turistul, atunci când vine în România, trebuie să știe ce poate mânca, bea, îmbrăca, vizita etc. în România, nu numai că găsește un hotel de patru stele.
6) Îi cer domnului primar să-mi transmită în scris răspunsul la scrisoarea pe care i-am trimis-o, legat de afirmațiile nefondate făcute la adresa mea.