Desi am urmarit starea lui Mile din prima zi de internare, nu pot sa cred ca Mile a plecat acolo, departe de lumea, de cele mai multe ori nedreapta, in care traim.
Mile, un om curajos, un profesionist, un OM sensibil, un om dedicat meseriei dar si oamenilor. Ii aud inca vocea, determinarea din glas, cind m-a sunat acum citeva saptamini sa-mi spuna de actiunea pentru care lucra de citeva saptamini, sa salveze un tinar care avea nevoie de bani pentru a fi operat in strainatate. A fost fericit cind a reusit, a organizat licitatie la Timisoara, dar mai ales a mobilizat multa lume pentru a dona.
Am lucrat cu el in proiectul meu de campanie in 2008 si pot spune fara sa ezit ca a fost un adevarat partener, a muncit, a pus suflet, l-am simtit in echipa. Asa era Mile, cind se angaja intr-un proiect, lucra zi si noapte sa fie cel mai bun.
A fost pe front, a riscat, a trait intens. Sa fi stiut Mile ca doar la 34 de ani se desparte de lumea aceasta?
Da-i Doamne liniste acolo unde a plecat !
Poate ca Mile ne-a dat tuturor o lectie de viata.
A aratat ca s-a implicat in multe lucruri periculoase, riscante si nu a patit nimic. A vrut sa lase in urma lui ceva. A fost reporterul cel mai curajos si printre putinii care ne-a adus realitati pe care nu le-am fi stiut niciodata.
Asadar IMPLICATI-VA! Traiti intens, curat, profesionist si mai ales fiti oameni pentru oameni, pentru ca viata poate fi mai scurta decit credem.
Dumnezeu sa-l odihneasca, iar noi sa nu uitam un suflet mare, pe MILE CARPENISAN.
Cu tristete si regret,
Maria Grapini