Așa cum am spus, voi publica acțiunile mari pe care le fac în fiecare săptămână.
Acestea sunt cele din perioada 14-18 ianuarie:

Întâlnire cu membrii Colegiului Managerial al Consiliului Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România.
În cadrul întâlnirii am convenit cu aceștia ca săptămâna viitoare să primesc propuneri referitoare la:
– îmbunătățirea controlului în domeniul turismului pentru eliminarea evaziunii fiscale
– creșterea vitezei de soluționare a litigiilor comerciale
– proiecte pentru accesarea de Fonduri Europene în vederea evitării dezangajării acestor plăți
– proiecte de reglementări fiscale.

Întâlnire cu reprezentanții Astra Vagoane Arad în vederea găsirii de soluții pentru promovarea tramvaielor produse de aceștia în România, tramvaie cu care au câștigat premiul I la Berlin și care nu se găsesc funcționale pe piața românească. În acest sens s-a trimis o scrisoare Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, în care se solicita stabilirea unei întâlniri pentru a discuta posibilitatea de achiziții de tramvaie, de la Astra Vagoane, pentru Capitală.

Discuție cu reprezentanții Deloitte Consultanță SRL despre posibilitatea intrării în vigoare a contractului de servicii de consultanță pentru implementarea proiectului: ”Identificarea/simplificarea barierelor administrative cu care se confruntă mediul de afaceri: elaborarea și implementarea unor indicatori calitativi și cantitativi de monitorizare”, acest proiect având prevăzută finanțarea din Fonduri Europene.

Întâlnire cu Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Mihai Tănăsescu cu care am discutat posibilitatea implicării băncii în finanțarea unor proiecte din zona IMM-urilor.

Întâlnire cu reprezentanții conducerii autorităților publice locale din Brașov și Râșnov în vederea finalizării obiectivelor turistice ce fac parte din circuitul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Întâlnire cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București, Andreas von Mettenheim, prilej cu care, pe lângă discuțiile legate de existența unor arierate către firmele germane, s-a dispus și înființarea unui Consiliu Consultativ pentru analizarea și oferirea de soluții privind schimburile comerciale bilaterale. La întâlnire a participat și Sebastian Metz, Directorul General al Camerei de Comerț si Industrie romano-germana căruia i-au fost solicitate, de către partea română, informații privind impozitarea societăților comerciale germane.

Întâlnire cu o delegație de oameni de afaceri și bancheri din Elveția și Monaco interesați în dezvoltarea unor proiecte de investiții în energie verde și regenerabilă (solară, eoliană, cogenerare) în România.

Participare la întâlnirea organizată la Guvernul României alături de miniștrii Muncii, Finanțelor, Bugetului, Economiei cu reprezentanții tuturor Confederațiilor Sindicale din România.

Mâine (19 ianuarie), la ora 13, voi avea o întâlnire cu oamenii de afaceri la Timișoara.