Project Description

Am adus în dezbatere, în țara mea, două subiecte importante: IMM-urile și Parteneriatului Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) între UE și SUA. Am dorit să pun față în față întreprinzători, patronate și organizații profesionale, guvern, parlament național și parlament European.

La conferință au partcipat Peter Faross, Secretarul General al Uniunii patronale pentru IMM-uri și artizanat din Europa, Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri Anca Laura Ionescu, ți Secretarul de Stat din Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului Bogdan Pandalică. Din Parlamentul European au fost prezentați europarlamentarii: Theresa Griffini din Marea Britanie, Viorica Dăncilă, Victor Negrescu și Emilian Pavei.

Cred în nevoia de informare a cetățenilor și a mediului de afaceri cu problemele europene atâta vreme cât aproximativ 80 % din legislație se inițializează și se aprobă în UE. Rolul europarlamentarului cred că este și acela de a informa țara care l-a ales, pe lângă activitatea din Parlamentul European și din comisiile din care face parte.