Project Description

La 1 iulie 2015 la Bruxelles am organizat un eveniment intitulat ”Sub același cer, culturi diferite!”, care a cuprins o conferință susținută de renumitul actor, scriitor și regizor Dan Puric și expoziția marelui caricaturist Ștefan Popa Popas, căruia i s-au alăturat Marian Avramescu și Leonida Năstase.

A fost un eveniment de înaltă ținută care a arătat faptul că România are valori umane de talie internațională. Cred că prin acțiuni culturale putem promova România. Avem oameni valoroși în toate domeniile. Cultura poate crea punți între țări și între oameni.

Conferința și vernisajul s-au bucurat de un real succes, iar sute de persoane au stat, de la ora 10.00 până la ora 22.00, la rând pentru a primi un portret realizat de cei trei artiști români.

Oficiali, funcționari și oaspeți ai Parlamentului European au format cozi interminabile pentru a avea un portret marca Popa’s.

Au vizitat expoziția personalității europene, ambasadori, înalți funcționari publici, europarlamentari din toate statele membre, români din diaspora, reprezentați ai presei.

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a ieșit de la o ședință importantă pentru a se revedea cu celebrul caricaturist timișorean. “Am venit să îmi iau portretul făcut de maestrul Popa’s. Nu este primul, mai am unul acasă. Vreau să spun doar atât: e o mare onoare să îl avem pe artistul Popa’s în Parlamentul European ”, a declarat Martin Schulz.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă tradițională românească!