Eurodeputatul Maria Grapini, o nouă intervenție fermă în PE: Cer Consiliului să voteze intrarea României și Bulgariei în Schengen pentru că este dreptul nostru, al cetățenilor din aceste țări!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a cerut, din nou,  în mod imperativ, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE,  în prezența comisarului pentru buget și administrație, Johannes Hahn, intrarea României în spațiul Schengen ca un drept rezultat din Regulament.

“Coeziunea socială este unul dintre obiectivele Uniunii Europene. Vorbim de coeziune socială în Piața Internă, în cele 21 de state membre, dar cum poate să fie coeziune socială când avem piața fragmentată, când avem dublă măsură, când, iată, țara mea, de 11 ani, nu se află, deși a îndeplinit toate condițiile, în spațiul Schengen. Avem, din păcate, două Europe: Schengen și non-Schengen”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a spus, în context, foarte clar că Regulamentele, și Regulamentul Schengen nu face notă discordantă, se aplică, nu se discută și se negociază.

Eurodeputatul Maria Grapini o nouă intervenție

Potrivit Mariei Grapini, este inadmisibil ca în cazul Regulamentului Schengen o țară sau două țări, membre ale UE, vor să o controleze pe cea de-a treia, țară care are, la rândul său, aceleași drepturi și statut ca și primele două.

“Așa se aplică Regulamentele în UE? Astfel, se deschide o Cutie a Pandorei! Eu știam că gardianul aplicării Tratatelor și al Regulamentelor este Comisia Europeană. În context, cer, pe bună dreptate, ca țara mea, ca cetățenii români, să nu mai fim tratați ca țară și cetățeni de mâna a doua!”, a tras un nou semnal de alarmă europarlamentarul umanist.

De asemenea, eurodeputatul român a precizat faptul că prin intrarea României și Bulgariei în Schengen vom avea o eficiență sporită pentru toată piața internă.

Mai mult, Maria Grapini a avertizat că persistența acestei duble măsuri la nivelul UE reprezintă un pericol enorm în dezvoltarea euroscepticismului, a neîncrederii cetățenilor în UE și implicit în privința viitorului proiectului european.

„Cer Consiliului European să voteze intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen pentru că este dreptul nostru, al cetățenilor din aceste țări!”, a conchis europarlamentarul Grapini.