Comisia Europeană trebuie să ceară Ucrainei să respecte drepturile minorităților!

Eurodeputatul PUSL, intervenție tranșantă în plenul PE de la StrasbourgCetățenii din Ucraina trebuie ajutați!

La rândul său, Comisia Europeană trebuie să ceară Ucrainei să respecte drepturile minorităților! 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE de la Strasbourg, că eșecul diplomației europene și americane a dus la prelungirea războiului din Ucraina și, implicit, la pierderea de vieți omenești nevinovate.

Potrivit eurodeputatului Grapini, cetățenii din Ucraina trebuie ajutați însă Comisia Europeană trebuie, la rândul său, să ceară Ucrainei să respecte drepturile minorităților.

De asemenea, a mai spus Maria Grapini, Comisia trebuie să ia măsuri pentru a opri invazia pieței interne cu cereale din Ucraina!

“Deși războiul durează de atâta timp, discutăm acum despre continuarea ajutorului pe care să îl dăm Ucrainei. În condițiile în care, zilnic, continuă să moară oameni atât în Ucraina, cât și în Rusia, înseamnă că diplomația americană și cea europeană au fost un eșec. Cel mai important lucru este viața oamenilor. Sigur că trebuie să ajutăm Ucraina, dar trebuie să vedem cum o ajutăm. Există un plan concret, știm ce se întâmplă, până când furnizăm arme, până când dăm bani, care este finalitatea acestui demers?”, a punctat europarlamentarul PUSL, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene pentru relații interinstituționale și prospective, Maros Sefcovic.

Cetățenii ne întreabă, pe bună-dreptate, aceste lucruri, a mai spus Maria Grapini. Totodată, eurodeputatul PUSL a tras încă o dată un semnal de alarmă în privința nerespectării de către Ucraina a drepturilor minorităților.

“Minorităților din Ucraina nu li se respectă drepturile. Spre exemplu, românii nu au dreptul la limba română. De asemenea, consider că modul în care am vrut să ajutăm Ucraina, în privința traversării de către cerealele lor a pieței interne a UE, este un eșec. Fermierii sunt în stradă, nemulțumiți. Aceste lucruri trebuie analizate la pachet. Nu putem să răspundem cetățenilor noștri, când suntem întrebați ce facem cu echitatea în piața internă!”, a conchis, revoltată, Maria Grapini.