”De ce ați ales să faceți aceste “ dezvăluiri” în capitala Belgiei și nu în România?”

Maria Grapini îl acuză de dezinformare pe Raed Arafat. Europarlamentarul umanist îi cere, prin intermediul unei scrisori deschise, explicații secretarului de stat din MAI!
Prezența secretarului de stat, Raed Arafat, la o conferință europeană pe tema dezinformării din perioada Covid (Disinfo2022), la Bruxelles, dar și discursul acestuia, de neînțeles, în care a acuzat, cu nume și prenume, medici și jurnaliști de top din România, pentru așa-zisa dezinformare din perioada Covid, a generat reacția tranșantă a europarlamentarului umanist, Maria Grapini.
Concret, eurodeputatul Grapini îl acuză de dezinformare pe Raed Arafat și îi cere acestuia – în calitatea sa de cetățean român, dar și de europarlamentar, reprezentant al românilor în Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE – explicații, prin intermediul unei scrisori deschise:
„De ce, domnule Arafat?
Am fost persoana care v-a apreciat activitatea atâta timp cât ați lucrat, cu rezultate foarte bune, la profesionalizarea și eficientizarea serviciului de urgență.
Iată însă că dovediți, prin comportamentul dumneavoastră, că atunci când unei persoane i se dă prea multă putere, uită de unde a plecat și care este rolul său, evident, unul în slujba poporului român!
De ce, domnule Arafat, ați ales să defăimați la Bruxelles români cu cariere profesionale construite cu multă muncă, exact în ziua când se analiza inspecția tehnică privind aderarea Romaniei la Schengen?
De ce ați ales să faceți aceste “ dezvăluiri” în capitala Belgiei și nu în România, unde ar fi putut participa și persoanele incriminate de dumneavoastră, având în vedere dreptul la apărare de care trebuie să beneficieze fiecare cetățean?
Cui folosește discursul dumneavoastră defăimator?
Știți foarte bine, iar dacă nu știți este foarte grav, că ați făcut numeroase greseli în pandemie. Ca și coordonator direct, ați luat măsuri nejustificate, disproporționate, inclusiv în privința achizitiilor de materiale și utilaje care zac acum în depozite ca neconforme!
Poate asta ar fi trebuit spus apăsat, în conferință, și anume, ce greșeli instituționale s-au făcut în pandemie, greșeli recunoscute inclusiv de OMS, cu scopul evident de a nu mai fi repetate în viitor.
Ați mizat, din păcate, pe persoane fără pregatire specifică pe care le-ați folosit pentru a înspăimânta populația. Știți că, recent, comisarul pe sanatate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a recunoscut că, în cei doi ani de pandemie, a crescut numărul pacienților cu boli mentale!
Cine răspunde pentru această situație alarmantă?
Mai mult, cine răspunde pentru efectele adverse ale vaccinului (și vă spun acest lucru în calitate de persoană vaccinată)?
În context, vă cer, domnule Arafat, în calitatea mea de cetățean român și reprezentant al românilor în Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne din PE, un răspuns public la actul de dezinformare pe care l-ați făcut recent la Bruxelles sau, după caz, de informare, dacă considerați că aveți argumente (pe care aș dori să le cunosc) în acest sens!”, a precizat europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini.
 
 
Șeful DSU, medicul Raed Arafat, a stârnit multe controverse pentru modul în care a gestionat pandemia. Mai nou, acesta pozează într-un adevărat guru al pandemiei la conferințele europene, în care atacă fără menajamente colegi de breaslă sau voci publice care au criticat restricțiile sau eficiența vaccinului anti-Covid, pe motiv că au dezinformat.
 
 
”Chiar acum la Bruxelles, Raed Arafat e keynote speaker în marea conferință Disinfo2022. Și se suie practic cu picioarele pe Antena 3 și RomaniaTv, cu nume și poze, inclusiv aliați la guvernare, pe medici ca Monica Pop etc, pentru toată dezinformarea din perioada Covid. E festival, are o prezentare absolut profi și cu exemple, americănească, cu secvențe subtitrate din bazaconiile spuse pe TV-ur, vorbește liber în engleză. E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu. Ce n-a spus sutelor prezenți e că în tot acest timp guvernele din care a făcut parte au plătit de la buget aceste televiziuni care l-au tăvălit și au făcut dezinformare. Dar am profitat de microfon și am spus eu, la Q/A. Spre cinstea lui, a fost de acord„ a scris pe pagina sa de facebook, Sorin Ioniță, de la EXPERT FORUM.