Eurodeputatul Maria Grapini a cerut, în plenul PE, retragerea candidaturii Ursulei von der Leyen la președinția Comisiei Europene: Nu ați făcut nimic în cinci ani. Ați dat dovadă de cea mai mare lipsă de transparență!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut, ferm, în plenul PE, retragerea candidaturii Ursulei von der Leyen,  la președinția Comisiei Europene, în contextul lipsei de performanță din actualul mandat de cinci ani!

“Președinta Comisiei Europeană, în cinci ani de mandat, nu a reușit, nici măcar la o singură plenară, să stea și să asculte până la capăt punctul de vedere al europarlamentarilor. Despre ce performanță vorbim doamnă președinte? Ați dat dovadă de cea mai mare lipsă de transparență, sunteți singurul președinte de Comisie Europeană care are aviz negativ de la toate instituțiile, începând cu Parlamentul European, continuând cu ombusdmanul și terminând cu Curtea de Conturi Europeană, pe descărcarea de gestiune a Comisiei! Cum puteți vorbi de competitivitate, despre o politică corectă? Despre ce politică corectă vorbiți când lăsați o piață dezbinată!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, în cinci ani de mandat, Ursula von der Leyen nu a reușit să facă o piață unică și nici să pledeze și să argumenteaze în fața Austriei pentru ca România și Bulgaria să adere la Spațiul Schengen.

„Nu ați făcut nimic în acest mandat și cred că onorant ar fi să vă retrageți candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene pentru că, și așa, primul mandat l-ați câștigat-o cu doar patru voturi în plus!”, a conchis eurodeputatul.