Eurodeputatul Maria Grapini a organizat duminică, la Timișoara, o acțiune dedicată Costumului tradițional din România: Este important să ne păstrăm tradițiile, simbolurile și spiritul românesc!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a organizat duminică, la Timișoara, o acțiune dedicată Costumului tradițional din România.

Eurodeputatul Grapini este, de altfel, inițiatoarea Legii privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România – Legea 102/2015, lege inițiată pe când deținea funcția de ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism.

Sunt mândră că sunt româncă. Este important să ne păstrăm tradițiile, simbolurile și spiritul românesc. Așa ne identificăm în lume. Port, de fiecare dată, cu drag și mândrie costumul popular, îmi dă putere și energie și mă mândresc cu frumusețea lui, inconfundabilă în lume! L-am dus de multe ori în Parlamentul European și port cu drag ia la fiecare sărbătoare națională!

Iubesc costumul popular și una dintre realizările mele, ca ministru, a fost si legea 102/2015 – legea costumului tradițional din România – pe care am inițiat-o și care stabilește că a doua duminică din luna mai este Ziua Națională a Costumului Tradițional din România”, a precizat Maria Grapini, care este o iubitoare a tradițiilor românești și o susținătoare a valorilor și simbolurilor naționale.