Eurodeputatul Maria Grapini a participat, vineri, la Conferința „Numărătoarea inversă până la alegerile europene: ce reprezintă ele pentru muncitorul român?”: Trebuie să credem în România și să muncim cu toții în slujba țării!

Vicepreședintele Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor din PE, europarlamentarul Maria Grapini, a participat vineri, la București, la Conferința “Numărătoarea inversă până la alegerile europene: ce reprezintă ele pentru muncitorul român?”.

Evenimentul a fost organizat de Confederația Europeană a Sindicatelor Independente (CESI) și Confederația Sindicală Națională Meridian, din România (CNS Meridian).

“Este nevoie de cunoașterea exactă a funcționarilor UE, a oportunităților, a drepturilor. Nevoia de solidaritate în jurul adevărului, în jurul valorilor românești, nevoia de participare la alegeri, este mare! De noi depinde să corectam greșelile din societate și să așezăm, cum se spune, “omul potrivit, la locul potrivit”. Am muncit cu credință și determinare în slujba României și voi continua să fac acest lucru cu responsabilitate, demnitate și curaj. Trebuie să credem în România și să muncim cu toții în slujba țării!”, a punctat, în mesajul său, eurodeputatul Grapini.

La această importantă conferință, moderată de Dumitru Fornea, secretar general al CNS Meridian, au participat, alături de Maria Grapini, Klaus Heeger, secretar general al Confederației Europene a Sindicatelor Independente, Mădălin-Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, președintele și vicepreședintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Ropke, respectiv, Laurențiu Plosceanu, dar și eurodeputații Victor Negrescu, Dragoș Pîslaru și Siegfried Mureșan.

În cadrul conferinței, s-a discutat despre Parlamentul European și semnificația alegerilor europene, despre importanța UE pentru cetățeni și lucrători, despre promovarea alegerilor europarlamentare în România, dar și despre plaforma www.together.eu.