Eurodeputatul Maria Grapini cere autorităților române să aplice legislația europeană privind controlul produselor înainte de a ajunge la raft!

În calitate de vicepreședinte a Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului și de raportor pe noul Cod Vamal, europarlamentarul Maria Grapini a solicitat autorităților române să aplice legislația europeană privind controlul produselor înainte de a ajunge la raft pentru a evita, astfel, consumul produselor ce conțin substanțe periculoase.

„Am votat, recent, în Parlamentul European, un nou Regulament Vamal pe care trebuie să îl aplice și România. Controlul produselor nu trebuie făcute făcut după ce ajung la raft și au fost cumpărate de cetățeni, ci la intrarea în țară!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De altfel, Maria Grapini a precizat că încă de când deținea funcția de președinte de patronat a atras atenția asupra necesității înființării unor laboratoare performante care să verifice toate grupele de produse care sunt produse sau importate în România.

Potrivit eurodeputatului, au fost modificate, în PE, nu mai puțin de cinci Directive legate de etichetare și de certificatul de calitate care trebuie să însoțească marfa.

„Este târziu să controlăm când produsul ajunge la raft.Trebuie să fim pregătiți și să putem verifica dacă fructele sau legumele respective conțin pesticide sau alte substanțe nocive. Este inadmisibil să găsim, spre exemplu, pesticide în roșii venite din Grecia care este țară membră a UE. Trebuie să avem controale stricte pentru că, în caz contrar, nu vom avea siguranța a ceea ce mâncăm sau îmbrăcăm!”, a conchis Maria Grapini.