Eurodeputatul Maria Grapini cere, din nou, Consiliului European să aprobe intrarea României în Spațiul Schengen: Din cauza comportamentului unor lideri europeni se dezvoltă euroscepticismul!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, trage, în Parlamentul European, un nou semnal de alarmă în privința dublei măsuri pe care Uniunea Europeană o aplică în cazul aderării României la spațiul Schengen.

Reacției eurodeputatului Grapini a venit în contextul dezbaterii ce vizează identificarea unei soluții unice la nivelul UE privind migrația.

Maria Grapini cere intrarea României în Spațiul Schengen

“Dezbatem de șapte ani această problemă legată de o soluție unică în UE pe problema migrației. Eu sunt sceptică și am motive să fiu sceptică în această privință. S-a vorbit aici de solidaritate, de Europa Unită, de drepturi, de umanitate, dar avem un blocator de servicii care este Consiliul European. Și dau în acest sens, pentru a fi bine înțeleasă, un exemplu elocvent. Dacă țara mea, România, este ținută de 11 ani la porțile spațiului Schengen despre ce unitate, despre ce solidaritate vorbim? Dacă avem un Regulament Schengen, votat de Parlamentul European, de Comisia Europeană, care nu este aplicat pentru că blocator, așa cum am spus, este Consiliul European, pentru că un stat membru sau două, pe interese meschine, naționale, invocă diverse motive care nu au legătură cu Regulamentul cum să cred că vom avea un pact pe migrație agreat de toate statele membre?”, a precizat, în intervenția sa, Maria Grapini.

În context, europarlamentarul umanist a menționat că România, cetățenii români, au acumulat multă supărare și frustrare în contextul refuzului intrării României în Schengen.

Mai mult, Maria Grapini a avertizat și asupra pericolului reprezentat de creșterea euroscepticismului din cauza comportamentului incorect al unor lideri europeni.

“ România suferă pierderi economice semnificative în urma refuzului intrării în Schengen.Dar și mai grav este că în UE se dezvoltă scepticismul. În aceste condiții cer Consiliului European să aprobe intrarea României în Spațiul Schengen”, a conchis eurodeputatul român.