Eurodeputatul Maria Grapini revoltată

Eurodeputatul Maria Grapini, revoltată: Atrag atenția guvernului că este mult prea preocupat de alegerea președintelui PNL și rămâne în urmă în asimilarea unei legislații benefice pentru români!

Decizia Comisiei Europene care a sesizat, ieri, Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la 10 state membre ale UE, printre care și România, legat de neîndeplinirea obligației de a transpune integral Codul European al comunicațiilor electronice și de a comunica Comisiei măsurile naționale prin care acesta a fost transpus în legislația națională, a generat reacția europarlamentarului umanist, Maria Grapini, membră în Grupul S&D.

Concret, eurodeputatul Grapini atrage atenția că decizia Comisiei Europene este doar un alt exemplu prin care guvernanții de la București rămân în urmă în privința asimilării legislației impuse la nivel european, legislație care vine în sprijinul milioanelor de români.

“Atrag atenția guvernului că este mult prea preocupat de congrese,  alegeri și realegeri, ce vizează președintele PNL și, în consecință, rămâne în urmă, încă o dată, în asimilarea legislației benefice pentru români. Mai ales acum, în contextul unei pandemii necruțătoare și a unui război devastator la granița României, avem nevoie de responsabilitate în actul guvernării. Pentru că, până la urmă, cei care decontează bâlbele guvernării sunt tot cetățenii”, a punctat Maria Grapini.

Codul european al comunicațiilor electronice modernizează normele UE în domeniul telecomunicațiilor, în beneficiul consumatorilor și al industriei, prin stimularea concurenței, mobilizarea investițiilor, consolidarea pieței interne și a drepturilor consumatorilor și pentru asigurarea participării depline, a tuturor cetățenilor UE, la economia digitală și la societate.

Astfel, la locul de muncă, acasă sau atunci când călătoresc, europenii se așteaptă să beneficieze de o conexiune la internet rapidă și fiabilă.

Până în prezent, statele membre: România, Spania, Croația, Letonia, Lituania, Irlanda, Polonia, Portugalia, Slovenia și Suedia nu și-au îndeplinit obligația care le revine în temeiul Codului european al comunicațiilor electronice, de a comunica Comisiei măsurile naționale de transpunere.