Eurodeputatul Maria Grapini trage un semnal de alarmă la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Pieței interne: Putem vorbi de o piață internă, nu și de o piață unică!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a pledat, încă o dată, la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Pieței interne, pentru tratament egal în privința tuturor cetățenilor și companiilor în UE.
“Toată lumea a spus aici că Piața Internă este inima Uniunii Europene. Este ca la o casă… și anume, baza, fundația… dar nu este importantă doar fundația, ci și cum construim întregul edificiu. De aceea cred că este bine să ne gândim acum, la 30 de ani, cum să modernizăm piața internă, cum să facem să fie puternică în competiția gobală, cum putem să facem ca acele drepturi consfințite în tratat, și anume, libera circulație a lucrătorilor și libera circulație a mărfurilor, să existe. Eu nu am să folosesc termenul de ”piață unică”, pe care l-ați folosit, pentru că din punctul meu de vedere, ca român, aceasta nu este o piață unică!”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, care a adăugat că putem vorbi de o piață internă, nu însă și de o piață unică.
În context, Maria Grapini și-a exprimat speranță ca Suedia, care deține președinția Consiliului UE, să aibă ambiția să unească cele două segmente fragmentate, și anume, Piața Schengem și Piața non-Schengen.
„Este foarte important cum apărăm și protejăm piața internă și de aceea cred că ar trebui prezentat de către Comisie un raport de punere în aplicare a directivei privind practicile neloiale. Pentru că știm bine că avem încă probleme cu importurile din țări terțe, care creează o concurență neloială producătorilor. Este, de asemenea, importantă și siguranța în direcția protecției consumatorului!”, a mai spus eurodeputatul umanist.
Nu în ultimul rând, Maria Grapini a subliniat faptul că toți actorii implicați, și anume, statele membre, Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European și chiar și cetățenii au obligația protejării pieței interne pentru că, în aceste condiții, aceasta ar folosi tuturor.
Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”