EURODEPUTATUL MARIA GRAPINI: TREBUIE SĂ DISPARĂ ȘI CONDIȚIILE GRELE ȘI CONDIȚIILE PERICULOASE DE MUNCĂ

Europarlamentarul Maria Grapini prezintă importanța îmbunătățirii condițiilor de lucru și scoate în evidență faptul că protejarea sănătății este mai importantă decât sporul pentru condiții grele de muncă. Scopul legii este acela de a elimina periculozitatea și condițiile grele de la unele locuri de muncă.

“Noi suntem obligați, pentru a crea aceleași condiții lucrătorilor în piața internă a celor 27 de state, să asigurăm condiții, spun eu, normale de lucru, asta însemnând că trebuie să dispară și condițiile grele de muncă și condițiile periculoase. Sigur că aveți dreptate. 34 de ani nu s-a făcut prea mult. Acum, trebuie să revin ca un om care am lucrat în privat și în compania mea. Companiile, majoritatea sunt private. Companiile private sunt interesate pentru că trebuie să dea niște sporuri la acei angajați care lucrează în condiții deosebite și sunt interesate. Sigur că trebuie să aibă și capacitatea, posibilitatea de capitalizare pentru ca să poată să facă acest lucru. Oamenii care au lucrat deja nu sunt afectați de lege.

Legea spune: de la data aplicării și în funcție de câți ani au lucrat, fie în grupa unu, fie în grupa doi, deci nu îi afectează pe cei care au lucrat, dar scopul, să zic așa, al acestei legi este de a ajunge și noi în final să eliminăm aceste condiții periculoase de muncă, emisiile dintr-o secție de lucru sau condițiile foarte grele”, a declarat, într-o intervenție televizată, eurodeputatul Maria Grapini.