Eurodeputatul PPU (social-liberal), Maria Grapini, revoltat: “România este o țară neguvernată. Cetățeanul va suferi cele mai usturătoare costuri!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, a vorbit, la Antena 3, despre necesitatea ieșirii cât mai urgentă din criza politică declanșată la București.

Revoltată, eurodeputatul Grapini, a precizat că, astăzi, România este o țară neguvernată, iar cetățeanul va suferi cele mai usturătoare costuri.

“Este inadmisibil. Acum am ieșit din comisia LIBE din PE și România a fost subiect de discuție. De asemenea, în grupul nostru politic social-democrat din PE, România a fost, de asemenea, subiect de discuție. Pentru că ba domnul Cîțu a făcut scrisoare către Comisie, ba domnul Cioloș, Este un haos total”, a punctat, miercuri, Maria Grapini, care a avertizat că, din punctul său de vedere, cel mai deranjant aspect în urma acestei crize politice este stoparea întregii activități guvernamentale, chiar în prag de iarnă.

De asemenea, europarlamentarul PPU (social-liberal) a demontat ipocrizia liderilor USR-PLUS în privința moțiunii de cenzură, avansată împotriva premierului Cîțu, nu a întregului guvern!

“Această moțiune nu se poate depune împotriva unui om, premierul Cîțu, ci doar împotriva unui întreg Guvern. Cade, deci, tot Guvernul. USR PLUS trebuie să demisioneze în bloc, la toate eșaloanele, se merge mai departe cu moțiunea de cenzură și cade, repet, tot Guvernul Cîțu, nu doar premierul”, a precizat Maria Grapini.

În context, europarlamentarul a enumerat eșecurile actualei guvernări, în special ale miniștrilor USR-PLUS, care au avut “rezultate zero”.

“Am pierdut patru miliarde de euro pentru că PNRR-ul nu este nici acum depus, soluțiile pentru persoanele vulnerabile lipsesc, România se află pe ultimul loc în UE la instrumentul privind IMM –urile unde, din miliarde de euro, nu am reușit să atragem decât 0,2%. Mai mult, eu am făcut numeroase scrisori miniștrilor Sănătății din USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, la sesizarea pacienților, în condițiile în care lipsesc foarte multe medicamente pentru boli rare și cancer. Nu s-a făcut nimic în privința stocurilor de măști și materiale sanitare neconforme. Dezastru la Ministerul Transporturilor. La cel al Economiei, de asemenea. Nu   s-a rezolvat nimic pe Măsura 3, iar IMM-urile au rămas cu teancuri de proiecte pe masă!”, a menționat Maria Grapini, care a cerut, în context, adoptarea de urgență a unei legi în care miniștrii să răspundă nu doar dacă au încălcat legea, ci și în cazul în care nu și-au onorat promisiunile!