Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, impune un important amendament în PE: Pe perioada iernii, furnizarea gazului nu va mai fi întreruptă în cazul consumatorilor vulnerabili!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a vorbit la Antena 3, în emisiunea Sabinei Iosub, despre amendamentul important pentru România, pe care a reușit să îl impună în Parlamentul European.

Concret, eurodeputatul Grapini a explicat, marți, ce presupune noul amendament care vizează România, impus în Parlamentul European.

Este vorba despre reglementarea care prevede ca, pe perioada iernii, furnizarea gazului să nu fie întreruptă în cazul consumatorilor vulnerabili sau a celor aflaţi în litigiu, dacă nu au achitat facturile.

Potrivit acestei reglementări, măsura de întrerupere a gazului va fi impusă în momentul în care se încălzește vremea.

„Vom vota un raport extrem de important pentru România. Am reușit să impun amendamentul. A fost o luptă foarte mare. Acum, în România, de exemplu, nu există o claritate în ceea ce privește Protecția Consumatorului. Dacă este un consumator vulnerabil, atunci statul membru are obligația să îl protejeze”, a spus Maria Grapini.

În calitatea sa de negociator din partea Parlamentului European a directivei pentru gaz și hidrogen, eurodeputatul umanist a reușit, prin demersurile concrete din ultimele săptămâni, să convingă Comisia Europeană și Consiliul European să prevadă masuri de protecție de la deconectări în sezonul rece ale cetățenilor care nu pot plăti facturile!

“Statele membre, deci și România vor trebui să se asigure că furnizorii nu acționează abuziv și deconectează cetățeni care nu pot plăti facturile. Totdeauna când sunt Raportor/ negociator, mă gândesc la impactul actului legislativ în România! Nu putem lăsa în frig milioane de oameni care nu ar putea plăti facturile la gaz!”, a precizat Maria Grapini, în urma rundelor de negociere instituțională între Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European.

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, impune un important amendament în PE