Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Este nevoie de o strategie economico-socială care să asigure cetățenilor siguranța și calitatea vieții!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat că este nevoie de o strategie economico-socială care să asigure cetățenilor siguranța și calitatea vieții.

“Până nu ajungem la un nivel de venituri care să asigure necesitățile firești ale oamenilor, și mă refer aici la mâncare, îmbrăcăminte, utilități, medicamente, se va recurge la acest mod de ajutoare prin vouchere sociale. .Este bine că îi ajutăm în acest fel pe oamenii care au nevoie dar, pentru ca oamenii să-și poată trăi decent și în demnitate viața, soluția trebuie găsită la nivel economic. Este nevoie de creștere economică și de crearea de noi locuri de muncă”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a făcut un apel pentru susținerea producătorilor români și pentru cumpărarea de produse autohtone.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul PUSL a precizat că, personal, a comandat online, de la o fermă din Mașloc (județul Timiș), mai multe produse pentru Paște printre care brânză, smântână și lapte, care au costat-o doar 200 de lei.

“Prețurile la raft au crescut foarte mult. În comerț, aș fi dat peste 1000 de lei pe aceste produse. Sugestia mea este să încercăm să cumpărăm produsele românești direct de la producători. În felul acesta îi ajutăm. Prețurile scad la producător doar dacă crește volumul de vânzare. Aud, deseori, români care se plâng că este scump dacă cumpără de la români. Este scump pentru că producătorul vinde puțin, în contextul în care piața este invadată de produse din import”, a punctat Maria Grapini, care a avertizat că rolul politicului este de a asigura, înainte de toate, condiții de viață decente românilor.