Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă: Statul are obligația de a încasa, dar și de a returna TVA, la 30 de zile!

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, avertizează în privința obligației statului de a încasa, dar și de a returna TVA, la 30 de zile, așa cum spune Directiva europeană, încă din 2013.

“Domnul ministru Boloș știe foarte clar că are un jalon de respectat. Din nefericire, de acel jalon răspund cam toate ministerele. De altfel, chiar ministrul Boloș a dat o informație falsă potrivit căreia salariile bugetarilor sunt cele mai mari din UE, raportat la încasări. Dar de încasări trebuie să se ocupe instituțiile statului. Noi avem țara care are cei mai puțini funcționari publici raportat la numărul de locuitori”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a precizat că foarte relevantă este însă eficiența oamenilor care lucrează, în contextul în care sunt ministere care au, din păcate, personalul doar pe hârtie.

“Este foarte importantă eficiența funcționarilor și eficiența încasărilor, însă precizez că fermierii care au fost în stradă au mai spus și faptul că, de patru luni, nu și-au primit TVA-ul înapoi. Practic, nici încasările, nici returnările de TVA nu se fac la timp deși avem o Directivă europeană în acest sens, încă din 2013”, a conchis eurodeputatul PUSL.

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”