Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, o pune la punct pe Ursula von der Leyen: Rezultatul votului din Italia a fost influențat de președinta Comisiei Europene!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal,  Maria Grapini, o critică dur pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a amenințat Italia cu tăierea fondurilor dacă va vota cu extremiștii.

Eurodeputatul Grapini susține că un astfel de comportament e nepermis și, în context, și-a exprimat speranța că pe numele președintei Comisiei Europene să fie depusă o moțiune de cenzură.

„Rezultatul votului din Italia a fost influențat de președinta Comisiei Europene, din punctul meu de vedere!

 

Maria Grapini o pune la punct pe Ursula von der Leyen

În perioada votului și-a permis ( președinta CE) să anunțe public că, dacă va câștiga dreapta extremă, Italiei i se vor tăia fondurile europene.
După ce cu două săptămâni în urmă această doamna care nu a înțeles care și cât îi sunt atribuțiile, trimitea cetățenii cu facturile pe care nu le pot plăti la Putin, de parcă cetățenii cu cele mai mici venituri ar fi menținut dependenta gazelor de Rusia, iată că recidivează și face declarații auritoare!
În primul rând că ea nu poate “tăia” fonduri sau da fonduri din bugetul UE, ci poate doar propune.
În al doilea rând nu poți să pretinzi și să condiționezi alocarea fondurilor europene de funcționarea statului de drept și tu să nu respecți votul cetatenilor dintr-o țarî!
Și in al treilea rând nu te pronunți ( ameninți) în perioada votului!
Sper să se bucure doamna Ursula Von der Leyn de prima moțiune de cenzură a unui președinte al CE din istoria UE”, a punctat, pe pagina de Facebook, europarlamentarul umanist.